Godina zatvora i liječenje zbog ranjavanja Stanišića

Laković je ranjen samo dva dana nakon što je pušten iz pritvora zbog pucanja na Stanišića
636 pregleda 11 komentar(a)
Boban Laković, Foto: Arhiva Vijesti
Boban Laković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 01.04.2015. 05:27h

Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, osuđen je juče na godinu zatvora zbog ranjavanja Zagoričanina Radoslava Gila Stanišića.

Presudu je izrekla sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Jelena Perović.

Ona je, osim kazne zatvora, Lakoviću u prvostepenoj presudi izrekla i obavezu liječenja od narkotika u Psihijatrijskoj bolnici u Kotoru.

Laković je pucao na Stanišića 30. juna prošle godine u centru Podgorice.

U obrazloženju presude Perovićeva je istakla da su olakšavajuće okolnosti za okrivljenog bile to što je priznao krivicu i što se pokajao.

Dodala je da je na visinu kazne uticao i nalaz vještaka medicinske struke: da je Laković bio u stanju smanjene sposobnosti rasuđivanja u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Sa druge strane, otežavajuće okolnosti, prema riječima sutkinje, za njega su bile to što je ranije bio osuđivan.

U završnim riječima ranije, branilac Lakovića, advokat Zdravko Begović, saopštio je da se kao olakšavajuće okolnosti mora cijeniti nalaz vještaka.

“Ali i niz okolnosti koje su dovele do ovog sukoba, koji je nastavljen i nakon sudskog postupka. On je teško ranjen, na granici da bude invalid, dakle dovoljno je kažnjen. Bilo bi dobro da ubuduće ovakve nesuglasice rješavaju na drugačiji način”, kazao je Begović.

Laković je u pritvoru zbog pucanja na Stanišića bio do 24. decembra prošle godine kada je uz jemstvo pušten da se brani sa slobode.

Dva dana kasnije 26. decembra ranjen je ispred zgrade u kojoj stanuje.

Za njegovo ranjavanje optužen je Stanišićev drug Vuk Pajović.

Bonus video: