Policija kod Mojkovca zaplijenila 450 grama heroina

Uhapšeni A.A. (33), D.K. (32) i A.V. (26) iz Sremske Mitrovice
61 pregleda 10 komentar(a)
heroin, Foto: Shutterstock.com
heroin, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.03.2015. 16:09h

Crnogorska policija zaplijenila je 450 grama heroina, koji je, kako se sumnja, bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji.

Kako je saopšteno iz Uprave polcije, Grupa za suzbijanje droga Berane, Bijelo Polje i Pljevlja prije dva dana osujetila je pokušaj rasturanja opojne droge heroin, uhapsila tri osobe i pronašla i oduzela oko 450 grama ove opojne droge.

"Slobode su lišeni A.A. (33), D.K. (32) i A.V. (26) iz Sremske Mitrovice, državljani Republike Srbije, koji su, kako se sumnja, imali namjeru da oko 450 grama heroina koji su prokrijumčarili iz Republike Srbije stave u promet, odnosno u tzv. uličnu prodaju na području opština Berane i Bijelo Polje. Vrijednost 450 grama heroina, koji bi bio prodat na ilegalnom uličnom narko tržištu – što znači da bi bio sječen – dakle miješan sa drugim supstancama i prepakivan u manja pakovanja pa zatim stavljan u promet, iznosi oko 25.000 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici Grupe, raspolažući operativnim saznanjima da će ova osobe ući u Crnu Goru i prokrijumčariti oko pola kilograma heroina namijenjenog uličnoj prodaji, te da će se primopredaja heroina izvršiti u blizini jednog motela u Mojkovcu, organizovali i sproveli akciju njihovog hapšenja.

"Policijski službenici su pratili dva vozila – jedno u kojem su se ova tri lica dovezla iz Srbije, beogradskih registarskih oznaka, i drugo u koje je jedan od osumnjičenih, A.A. u međuvremenu prešao. Osumnjičeni A.A. je lišen slobode na području Mojkovca, u blizini jednog motela, kada je izašao iz vozila u koje je prešao. Kod njega je ličnim pregledom, ispod jakne, pronađeno pakovanje sa praškastom materijom, težine oko 450 grama, za koju se sumnja da je opojna droga heroin".

D.K. i A.V. su, kako je saopšteno, uhapšeni na drugoj lokaciji na području Mojkovca, nakon što su promijenila pravac kretanja i krenula da se velikom brzinom vozilom vraćaju, odnosno udaljavaju u pravcu Bijelog Polja.

"U lišenju slobode osumnjičenih učestvovali su i službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac. Kriminalistička obrada osumnjičenih upućuje na sumnju da su ova lica heroin, koji su krijumčarila iz Republike Srbije, duži period rasturala odnosno stavljala u uličnu prodaju na području Berana i Bijelog Polja.

Osumnjičeni A.A, D.K. i A.V. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. ZVDT im je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Zaplijenjeni heroin biće upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: