Alonso i Botas voze u Maleziji

Dvostruki svjetski šampion rekao je da se sjeća udesa i negirao je da je izgubio pamćenje
0 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2015. 16:44h

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Valteri Botas iz Vilijamsa prošli su ljekarske preglede i dozvoljeno im je da učestvuju u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije.

Alonso (33) je propustio prvu trku u sezoni u Melburnu 15. marta jer se oporavljao od udesa koji je doživio 22. februara na testiranju bolida u Japanu. Njega su danas pregledali ljekari na stazi Sepang, a Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je da je Španac "prošao sve obavezne preglede".

Dvostruki svjetski šampion rekao je da se sjeća udesa i negirao je da je izgubio pamćenje.

Botas (25) je zbog povrede leđa propustio trku u Melburnu, pošto se povrijedio tokom kvalifikacija. FIA mu je zabranila da vozi prvu trku pošto poslije kvalifikacija nije prošao obavezni test - da za pet sekundi izađe iz bolida.

FIA je navela da je on danas prošao preglede i dozvolila mu da učestvuje u trci u nedjelju, ali ga je upozorila da mora da prekine trku ako osjeti bolove u leđima.

"Imao sam utisak kao da mi je neko zabio nož u leđa. Nikada nisam imao problema sa povredom donjeg dijela leđa. Takve povrede se pogoršavaju vremenom, ali ova se dogodila bez upozorenja, iznenada, kada sam naglo zakočio", rekao je Botas za BBC.

Bonus video: