Uhapšeni osumnjičeni da su učestvovali u ubistvu Bokana

Kako je "Vijestima" rečeno pronađeni su i predmeti koji, kako se sumnja, potiču iz krivičnog djela koje je kvalifikovano kao teško ubistvo
224 pregleda 0 komentar(a)
Željko Bokan, Foto: Anto Baković
Željko Bokan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.03.2015. 18:10h

Rufin R. Vujović (43), Renato Berišić (24) i Anela Koljenović (20) iz Podgorice uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Baranina Željka Bokana (65).

Optužene će večeras saslušati državni tužilac.

Među privedenima je bio i Remzo Berišić, koji je ubrzo pušten na slobodu.

Rufin Vujović je u februaru 2004. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje majke Rajke. Apelacioni sud Crne Gore je nakon godinu dana od prvostepene presude, ukinuo ovu odluku, ocijenivši da nije dokazano da je počinio svirepo ubistvo, jer pouzdano nije utvrđeno da li je njegov majka trpjela jake bolove i patnju.

Bokan je ubijen u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, najvjerovatnije u noći između 15. i 16. marta.

Bokan je ubijen u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, najvjerovatnije u noći između 15. i 16. marta

Kako je "Vijestima" rečeno pronađeni su i predmeti koji, kako se sumnja, potiču iz krivičnog djela koje je kvalifikovano kao teško ubistvo.

Hapšenje je rezultat aktivnosti barske policije, a izvedeno je u akciji Posebne jedinice policije i službenika CB Podgorica.

Prve indicije istražnih organa navode na to da je Bokan stradao u upadu u kuću jednog ili više provalnika i da je ubijen kada je otkrio pljačku.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Želimir Bokan, upotrebom hladnog oružja, lišen života u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, u toku noći između 15. i 16. marta ove godine, u vremenskom intervalu od 23,00 do 02,30 časova. Po prijemu obavještenja da je pronađeno beživotno tijelo Bokana, na lice mjesta izašli su ovlašćeni policijski službenici CB Bar. O događaju je obaviješten dežurni zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj sa ovlašćenim policijskim službenicima CB Bar, službenicima Forenzičkog centra i službenicima Sektora kriminalističke policije iz sjedišta u Podgorici. Na tijelu Bokana konstatovano je više ubodnih rana i posjekotina po glavi i tijelu. Na više mjesta u kući pronađeni su tragovi izvršene premetačine. Prilikom vršenja uviđaja sa lica mjesta izuzet je veliki broj predmeta i tragova koji su upućeni na vještačenja u Forenzički centar u Danilovgradu. Po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, tijelo oštećenog lica je transportovano na Odjeljenju patologije Kliničkog centra u Podgorici. Obdukcija je izvršena 16. marta u večernjim časovima, nakon čega se nadležni tužilac izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja iz čl. 144 stav 1 i 4 KZ Crne Gore", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Željko Bokan, penzioner, najveći dio karijere proveo je kao službenik Uprave carina, a pred penziju, jedno vrijeme je bio vršilac dužnosti direktora barskog Javnog preduzeča za uzgoj, lov i zaštitu divljači „Rumija“.

Bio je pasionirani lovac, a generacije ljubitelja fudbala u Baru pamte ga kao dugogodišnjeg vrsnog beka FK "Mornar“.

U kući u Šušanju živio je sam.

Bonus video: