Novi sporni slučaj na Cetinju: Nudio dječaku da uđe u auto?

“Dijete mi je reklo da je nepoznati čovjek u bijelom autu spustio staklo i kazao nešto u smislu: 'Hoćeš da uđeš da te odvezem kući', na šta je dječak odgovorio da neće”, saopštila je ona “Vijestima”
206 pregleda 80 komentar(a)
Cetinje, mapa (Novina)
Cetinje, mapa (Novina)
Ažurirano: 22.03.2015. 07:34h

Policija provjerava da li je nepoznati muškarac u četvrtak pokušao da nagovori maloljetnog Cetinjanina Lj. Đ. (12) da uđe u njegov automobil.

Inspektori su, prema informacijama “Vijesti”, to saznali provjeravajući navodni pokušaj otmice 15-godišnje djevojčice N. K. sa Cetinja.

Međutim, nije jasno da li su ta dva slučaja povezana, a iz policije nezvanično tvrde da za sada nemaju takvih dokaza.

Izvor “Vijesti” iz policije u cilju istrage nije želio da otkrije da li detalji oko fizičkog izgleda nepoznatog čovjeka i njegovog automobila, koje je otkrio Lj. Đ., mogu da se povežu sa slučajem djevojčice N. K.

Roditelji dječaka saopštili su “Vijestima” šta je njihov dvanaestogodišnjak rekao policiji i njima da mu se dogodilo u četvrtak.

Majka je rekla da je oko 15.30 časova njen sin išao na šahovsku sekciju.

“Sin mi je rekao da je na parkingu u Ćipuru, vidio je tri muškarca kako razgovaraju. Nakon nekog vremena dvojica su ušla u plavi auto, dok je treći ušao u bijelo vozilo bez registarskih oznaka”, rekla je majka dječaka.

Dodala je da se njen sin tada, kako je kazao, uputio kući.

“Dijete mi je reklo da je nepoznati čovjek u bijelom autu spustio staklo i kazao nešto u smislu: 'Hoćeš da uđeš da te odvezem kući', na šta je dječak odgovorio da neće”, saopštila je ona “Vijestima”.

Dodala je da joj je sin objasnio da nakon toga nepoznati čovjek nije insistirao da uđe u auto, da je otišao i da ga više nije vidio.

Dječak je pred majkom i inspektorom opisao čovjeka i auto.

“Policija je došla u petak veče. Mi nismo prijavili taj slučaj. Ne znam ko ih je obavijestio. Moj sin je mali, tako da ne može da kaže tačno o kakvom automobilu se radi, osim da je 'naprijed bio tanak a nazad debeo'”, istakla je ona.

Petnaestogodišnja N. K., u prisustvu oca, saopštila je policiji da joj je u utorak oko podneva u Ulici Peka Pavlovića nedaleko od Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred“ prišao bijeli karavan bez registarskih oznaka i da je čovjek iz tog vozila pokušao da je kidnapuje. N. K. je otmičara, kako je kazala, udarila telefonom koji joj je bio u ruci, otrgla se i uspjela da pobjegne.

Policija: Nema kombija koji krade djecu

Juče se u nekim medijima pojavila informacija da se sumnjivi bijeli kombi danima vrti oko škole na Cetinju i da vreba učenike. Policija je reagovala i negirala da takav kombi uopšte postoji.

“Djevojčica stara 15 godina jeste, u prisustvu oca, Odjeljenju bezbjednosti Cetinje prijavila sličan događaj. Međutim, dalji navodi koji su se pojavili u medijima da Cetinjem kruži ’bijeli kombi bez tablica koji krade djecu’ nijesu tačni.

Naime, na području Opštine Cetinje u prethodnom periodu nije prijavljen nestanak niti otmica nijednog maloljetnog kao ni punoljetnog lica”, saopštila je policija.

Iz tog državnog organa su istakli da su o događaju koji je djevojčica (15) prijavila odmah obavijestili cetinjskog tužioca Duška Milanovića.

“Informisan sam o krivičnoj prijavi N. K., koja je u prisustvu roditelja prijavila slučaj. Aktivno se preduzimaju sve mjere i radnje u saradnji sa policijskim službenicima OB Cetinje da se identifikuje odnosno otkrije počinilac djela”, kazao je juče “Vijestima” Milanović.

Iz uprave policije su saopštili da su od tužioca zatražili izdavanje i zatim dobili naredbu za izuzimanje video zapisa gradskih kamera od sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju. “Službenici OB Cetinje obilaze reone i preventivno djeluju u blizini škola i vrtića u Cetinju, kao i preduzimaju druge potrebne mjere i radnje na terenu", saopšteno je iz policije.

Bonus video: