Suđenje Mrdaku za ubistvo: Bio je pripit, ali ne i na heroinu

Na glavnom pretresu pročitan je izvještaj Kliničkog centra, u kojem piše da je u krvi optuženog bilo 0,64 promila alkohola, odnosno da je tada bio u pripitom stanju
141 pregleda 5 komentar(a)
Nenad Mrdak, Foto: Savo Prelević
Nenad Mrdak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2015. 09:43h

Obaviće se psihijatrijsko vještačenje Nenada R. Mrdaka, optuženog za ubistvo Mirka Mićića. To je juče u Višem sudu odlučila predsjednica krivičnog vijeća, sutkinja Vesna Pean.

“Komisija ljekara vještaka će uraditi nalaz o njegovom psihijatrijskom stanju u vrijeme kad je počinio krivično djelo ubistvo”, kazala je Pean.

Na glavnom pretresu pročitan je izvještaj Kliničkog centra, u kojem piše da je u krvi optuženog bilo 0,64 promila alkohola, odnosno da je tada bio u pripitom stanju.

Predstavnik Centra za ekotoksikološka ispitivanja, inženjer tehnologije Vladimir Živković, rekao je da u krvi optuženog Mrdaka nije pronađeno prisustvo heroina i kodeina.

Kazao je da je iz Odjeljenja za sudsku medicinu krv na analizu donijeta 19. septembra a da su oni Višem sudu izvještaj poslali 15. oktobra.

Branilac okrivljenog, advokat Predrag Đolević, istakao je da je od Mrdaka krv za analizu uzeta 27. maja 2014. godine, pa je pitao da li je moglo doći do razgradnje.

“Ako krv nije adekvatno čuvana, moglo je doći do razgradnje pojedinih supstanci u krvi”, objasnio je Živković.

Prema navodima optužnice, Mrdak je 27. maja 2014. godine, u Baru s umišljajem ubio Mićića.

Prišao mu je, piše, i u njega ispalio pet metaka iz pištolja. Suđenje se nastavlja 21. aprila. K. R.

Bonus video: