"URKE"

Gula o pjesmi za Toškovića: Ludak prepoznao ludaka

"On je meni uradio jedan portret, a ja sam njemu zauzvrat obećao pjesmu. Družili smo se, on jeste genije, ali nisam mogao mnogo da izdržim, teško je njega pratiti"
497 pregleda 9 komentar(a)
gula, Foto: Privatna album
gula, Foto: Privatna album
Ažurirano: 17.03.2015. 17:38h

Frontmen pop rok grupe Katapult, Goran Gula Pejović posvetio je pjesmu "Urke" jednom od najvećih umjetnika sa ovih prostora, slikaru Urošu Toškoviću. Pjesmu možete pročitati OVDJE, a Gula je za "Vijesti" kazao da ja nastala nakon njihovog susreta prije pet godina na snimanju spota za pjesmu "Kada ti jednom loše krene".

Tada je Tošković više puta ulazio u kadar tokom snimanja, a Gula je iznerviran pokušao da ga otjera ne znajući ko je on. Kada su mu rekli ko je u pitanju pjevač se oduševio.

"Kad smo se upoznali na snimanju spota počeli smo da se družimo. On je meni uradio jedan portret, a ja sam njemu zauzvrat obećao pjesmu. Družili smo se, on jeste genije, ali nisam mogao mnogo da izdržim. Teško je njega pratiti, on je u nekom svom svijetu", otkrio je Pejović.

On je kazao da iako je pjesma inspirisana slavnim slikarom, ona opisuje socijalno-ekonomsku bijedu u kojoj se našlo crnogorsko društvo. Gula je otkrio da je pjesma nastala nedugo nakon upoznavanja sa Toškovićem, čiji komentar je po pjevačevim riječima bio: "Ludak prepoznao ludaka".

"Kad me je crtao, rekao mi je: 'Osjetio sam te ludače, došao si mi iz svemira'. Otud taj stih u pjesmi 'Stiže signal iz svemira'. Već godinama mi je u glavi ta pjesma, ne prođe dan da ne uzmem gitaru i odsviram je, u sto verzija", priča Gula.

On je kazao da ima u planu da snimi tu pjesmu, ali da ga trenutno spriječavaju finansijske okolnosti.

"Trebaju mi vrhunski aranžeri i producenti da bi to ispalo onako kako sam zamislio. Mislio sam i hor da angažujem", otkriva poznati muzičar.

Iako pjesama ne fali, kaže da za sada Katapult, upravo zbog pomenute finansijske situacije, nema u planu objavljivanje nekog novog singla.

"Ima taj album uživo koji bi trebalo da se izmiksa, koji smo snimali u KIC-u. Oko toga trenutno radimo. Što se ostalog tiče, vjerujem da svi istu priču pričamo, svima je teško, nije džabe ona - kolko para, tolko muzike", zaključuje Pejović.