Podgorica: Masovna tuča ispred zgrade policije

Zabjelčani i Zagoričani prvo su se sukobili kod Trgovinske škole, a zatim ispred zgrade policije
558 pregleda 69 komentar(a)
tuča, Podgorica, Foto: Savo Prelević
tuča, Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2015. 06:36h

Dvije razbijene glave, slomljena ruka i dva zuba - bilans su dvije masovne tuče, koje su se u razmaku od dva sata dogodile kod Trgovinske škole i tik ispred ulaza u zgradu podgoričke policije.

U makljažama dvije grupe iz Zagoriča i Zabjela najgore su prošla tri druga - Igoru Nedoviću polomljena je ruka, dok su Šeko Bešlić i Aleksandar Boričić završili sa čalmama.

Sa druge zaraćene strane, bez dva zuba ostao je Nikola Glavičanin iz Zagoriča, kojem su ljekari konstatovali i nekoliko modrica na glavi.

Policija je tokom dana privela i satima saslušavala nekoliko osoba, za koje se vjeruje da su se tukli pa će najvjerovatnije biti elemenata za podnošenje krivičnih prijava.

“Vijestima” je u policiji rečeno da im je prva tuča dvije grupe muškaraca prijavljena oko 13.30 časova ispred lokala “Harizma” kod Trgovinske škole.

U toj tuči Glavičaninu su od udaraca polomljeni zubi, dok je Nedoviću polomljena lijeva ruka.

Zbog te tuče reagovala je policija, koja je neke od aktera povela do Urgentnog centra, dok je nekoliko njihovih drugova u “maricama” privedeno u zgradu Centra bezbjednosti.

Dok su u zgradi CB-a policajci i inspektori uzimali izjave od dviju grupa privedenih, ispred ulaza su se okupili njihovi prijatelji.

Više od sata ispred CB-a trajala je rasprava, međusobne psovke, nakon čega je ponovo oko 16 časova došlo do tuče.

U tom obračunu ispred CB-a najgore su prošli Nedovićevi drugovi - Boričić i Bešlić, kojima su od udaraca napravljene posjekotine na glavi.

Dio povrijeđenih juče u KC-u; Foto: Biljana Nikolić

Gori scenario spriječili su policajci koji su istrčali iz zgrade i zaustavili dalji obračun.

Nakon novog sukoba policija je povrijeđene ponovo vozila do Urgentnog centra, dok je neke od aktera privela na saslušanje.

Gotovo nestvarne scene ispred nosa policije nijesu se smirile ni nakon novog sukoba, jer su neki od drugova Zabjelčana sa platoa ispred CB-a prijetili i psovali privedene.

Dok su reporteri “Vijesti” bili ispred, čule su se psovke, ali i prijetnje smrću, a grupi ispred zgrade nijesu ostali dužni ni privedeni suparnici iz Zagoriča koji su uzvraćali istom mjerom sa prozora kancelarije na prizemlju.

Tuče su samo nastavak starih sukoba

Da se dvije zaraćene grupe mladića sa Zabjela i Zagoriča ne smiruju govori i podatak policije da su gotovo isti akteri bili vinovnici tuče od 27. decembra prošle godine.

Tada je na platoru Rimskog trga u masovnoj tuči polomljena ruka Nikoli Malesiji iz Zagoriča.

Mladić je tada tvrdio da ga je šipkama napala grupa sa Zabjela, te da je on te noći krenuo na rođendan drugarice koji je ona slavila u jednom od lokala.

Malesija je juče tokom dana zbog tuče kod Trgovinske škole bio priveden na saslušanje u CB Podgorica.

Tukli se i đaci

Za policajce Odjeljenja za javni red i mir juče je bilo puno posla - pa su inspektori oko 16.30 časova morali da reaguju i u dvorištu Ekonomske škole “Mirko Vešović”...

“Vijestima” je u Upravi policije rečeno da je u školi došlo do tuče dvaju odjeljenja. Ipak, u masovnom obračunu, prema tim informacijama, nije bilo povrijeđenih učenika jer su nastavnici na vrijeme prekinuli sukob.

Bonus video: