Bokan ubijen kada je otkrio lopove?

Prve indicije istražnih organa navode na to da je Bokan stradao u upadu u kuću jednog ili više provalnika
321 pregleda 0 komentar(a)
Željko Bokan, Foto: Anto Baković
Željko Bokan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 17.03.2015. 06:43h

Baranin Željko Bokan (65) ubijen je u svojoj porodičnoj kući u naselju Šušanj, najvjerovatnije u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Prve indicije istražnih organa navode na to da je Bokan stradao u upadu u kuću jednog ili više provalnika i da je ubijen kada je otkrio pljačku.

Beživotno tijelo Bokana pronašao je njegov sin, koji živi na Topolici, a kome je bilo čudno što mu se otac ne odaziva na više telefonskih poziva.

Kada je nešto prije 12 sati došao u Šušanj, na imanju je zatekao otvorena vrata, a unutar kuće mrtvog oca. Nezvanično, Bokanu su nanijete smrtonosne rane oštrim predmetom u predjelu vrata, a iz kuće je odnijeto više komada lovačkog oružja i vrijednih predmeta.

Željko Bokan, penzioner, najveći dio karijere proveo je kao službenik Uprave carina, a pred penziju, jedno vrijeme je bio vršilac dužnosti direktora barskog Javnog preduzeča za uzgoj, lov i zaštitu divljači „Rumija“.

Bio je pasionirani lovac, a generacije ljubitelja fudbala u Baru pamte ga kao dugogodišnjeg vrsnog beka FK „Mornar“.

U kući u Šušanju živio je sam.

Uviđaj je trajao, a ispred kapije imanja, aktivnosti istražnih organa do 19 sati ćutke je pratio veliki broj Bokanovih rođaka, prijatelja i kumova iz Bara i Podgorice.

U kuću je nešto prije 16.30 sati stigao i dežurni viši tužilac iz Podgorice, a istražiteljima su se malo kasnije pridružili i načelnik CB Bar Miloš Radulović i šef kriminalističke policije u Baru Ekan Jasavić.

Unutar dvorišta, bilo je više članova ekipe za uviđaj koji su potom u kuću tragali za uzorcima za forenzičko ispitivanje. Tijelo Bokana je upućeno na obdukciju u Podgoricu.

Bonus video: