Četri decenije "Monti Pajtona i Svetog grala”

Jedan od Pajtonovaca, Majkl Pejlin rekao je da se grupa nada da će moći da se upoznaju sa svima koji se sjećaju zašto su snimili film
166 pregleda 1 komentar(a)
Monti Pajton, Foto: Reuters
Monti Pajton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2015. 18:39h

Četrdeseta godišnjica “Monti Pajtona i Svetog grala” biće obilježena na Trajbeka filmskom festivalu 24. aprila specijalnim prikazivanjem filma kome će prisustvovati pet preživjelih članova ove komičarske grupe.

Jedan od Pajtonovaca, Majkl Pejlin rekao je da se grupa nada da će moći da se upoznaju sa svima koji se sjećaju zašto su snimili film. Drugi Pajtonovac, Teri Gilijam rekao je da je “nedostatak novca” spasao film mediokriteta. “Nismo mogli da priuštimo prave konje”, rekao je on. Na Trajbeka festivalu biće prikazan i dokumentarac o okupljanju Pajtonovaca u Londonu prošle godine.

Ali to nije jedino iznenađenje koje momci pripremaju - slavni fizičar Stiven Hoking biće gost na vinil-ploči koju će 18. aprila, povodom Dana prodavnica ploča (Record Store Day), objaviti “Monti Pajton”. Ploča pod nazivom "Stephen Hawking Sings Monty Python... Galaxy Song", biće komercijalizovana u ograničenom tiražu. Pjesmu “Galaxy Song” je prvobitno izvodio Erik Ajdl u urnebesnoj skeč-komediji “Smisao života” koju je 1983. režirao Teri Džons. Ovo svakako nije prvi put da Hoking, čiji je život nedavno poslužio kao inspiracija za film “Teorija svega”, pokazuje svoj smisao za apsurd: dosad je gostovao u animiranoj seriji “Simpsonovi” i sitkomu “Štreberi” kao i u drugim humorističkim TV programima.

U skladu sa principom Dana prodavnica ploča, “najbolja pjesma ikada napisana o širenju svemira u izvođenju stručnjaka za kvantnu gravitaciju”, moći će da se kupi isključivo u prodavnicama u Velikoj Britaniji

Bonus video: