Lažna uzbuna u Budvi: Mislili da je u zamotuljku droga ili eksploziv

Inspektori u početku istrage vjerovali da je u zamotuljku droga, a vlasnik stana mislio da je neko postavio eksploziv
79 pregleda 5 komentar(a)
paket Budva, Foto: Privatna arhiva
paket Budva, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.03.2015. 08:16h

Policija istražuje ko je ispred stana S. Z. u Budvi ostavio zamotuljak, koji je i inspektore u početku istrage podsjećao na upakovanu drogu, a vlasnika stana na eksploziv.

Preliminarni nalazi, međutim, pokazali su da se sa Bjelopoljcem neko grubo našalio - u zamotuljku nije bilo ni psihoaktivnih supstanci, ali ni bombe...

Pakovanje oblijepljeno selotejp trakom, u četvrtak 19. februara podiglo je na noge budvansku policiju i stanare zgrade u budvanskom naselju Lazi. Policiju je alarmirao Bjelopoljac, koji je i primijetio da mu je neko ostavio “poklon” ispred vrata stana u kom živi.

On je policiji, tvrde sagovornici “Vijesti”, kazao da misli da se radi o eksplozivu.

"Par sati prije toga, u Podgorici je odjeknula razorna bomba i prvo na što su i stanari pomislili, bio je eksploziv”, tvrdi izvor “Vijesti”.

Isti sagovornik kazao je da su inspektori, tokom uviđaja, navodno na osnovu drop testa, tvrdili da je u zamotuljku kokain. Ta informacija međutim nije potvrđena iz Uprave policije.

Iz Uprave su kazali da su 19. februara, u hodniku zgrade u Lazima pronašli pvc kesu oblijepljenu selotejp trakom, kao i još jednu sličnu pvc kesu na spoljašnjim stepenicama zgrade.

"Pvc kese sa sadržajem praškaste materije su izuzete u konsultaciji sa zamjenikom višeg državnog tužioca u Podgorici koji je iste večeri, sa lica mjesta, upoznat o pronalasku navedenih predmeta odnosno materije. Materija koja se nalazila u kesama testirana je na opojne droge i utvrđeno je da praškasti sadržaj pronađen u ovim pvc pakovanjima nije opojna droga”, odgovorili su iz policije, ne precizirajući šta je u zamotuljku.

Da su inspektori vjerovali da je u pitanju droga, potvrđuje i odgovor Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

"Policija CB Budva obavijestila je ODT u Kotoru o pronalasku zamotuljka ispred vrata stana S. Z. u Budvi, za koji je postojala sumnja da se radi o većoj količini droge”, piše u odgovorima iz VDT- a.

Oni su pojasnili da je ODT u Kotoru naložilo da se pronađeni zamotuljak izuzme i izvrši preliminarna analiza “u cilju utvrđivanja da li se radi o drogi i o svemu obavijesti više državno tužilaštvo u Podgorici”.

“Naknadno je utvrđeno da nije u pitanju droga”, kazali su iz VDT-a.

Bonus video: