Pomoću ovih namirnica očistite pluća od nakupljenih toksina

66 pregleda 0 komentar(a)
đumbir, Foto: Shutterstock.com
đumbir, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.02.2015. 13:55h

Ako već ne možete da se odreknete cigareta, bez obzira koliko znate o svim štetnim posljedicama koje ono sa sobom nosi, barem smanjite šansu od oboljevanja od raka. Postoje brojni načini kako pluća možete da očistite od katrana i na taj način smanjite rizike od pojava infekcija.

Određene namirnice itekako mogu da pomognu da malo pročistite pluća. Imajte na umu da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj mjeri možete osloboditi toksina.

Evo koje su to namirnice:

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. Sa druge strane, imajte na umu da je većina ovog kukuruza u radnjama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Selen je jako moćan antioksidans, a brazilski orašćići su najbolji izvor selena u hrani.

Luk je takođe dobar čistač pluća. I bijeli i crni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Đumbir kao prirodan lijek i namirnica koja će vam pomoći u odbrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira i na taj način ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete da pojedete i uz obrok.

Pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva je biljka prepuna gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Magazin.hr

Bonus video: