Peković: Moračanin udario kolegu, ovaj uzvratio

127 pregleda 11 komentar(a)
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2015. 08:52h

Policajac Nebojša Peković, kazao je juče da je vidio Neđeljka Moračanina kako nogom udara njegovog kolegu Radojicu Popovića.

To je saopštio u nastavku suđenja Moračaninu, optuženom da je u avgustu 2014. napao službenike Odjeljenja bezbjednosti Kolašin Popovića i Mladena Boškovića. Nakon što je udaren nogom, Popović je, tvrdi svjedok, pendrekom po leđima udario optuženog.

“Popović je držao Moračanina za podmišku. Vjerovatno od jačine stiska, Moračanin je otrgao ruku ali nije bježao, već ga je Popović u tom momentu nogom sapleo i Moračanin je pao na leđa. Iz ležećeg položaja Moračanin je nogom udario Popovića u stomak, te se on zateturao i leđima oslonio na izlog butika. Tada je prišao policajac Bošković da interveniše, koji je penderkom u predjelu leđa Moračanina udario. Tada su Popović i Bošković stavili lisice Moračaninu“, kazao je Peković.

Rekao je i da nije vidio da je Moračanin udario policajca Boškovića.

On je rekao da je bio dvadesetak metara udaljen od kolega, kada su krenuli da vode Moračanina i da nije čuo i vidio da je optuženi psovao, prijetio ili udarao policajce. Kazao je da nije vidio ni da su tada policajci udarali Moračanina.

Drugi svjedok - Boban Vujisić, tvrdi da su dva policajca udarala optuženog dok je bio na zemlji i okrenut licem ka asfaltu. On, međutim, nije mogao da kaže o kojim policajcima se radi. „U trenutku kada sam došao, Moračanin je već bio na zemlji, licem okrenut ka asfaltu, tako da nije mogao pružati bilo kakav otpor, niti udariti policajce, a video sam da su policajci udarali njega pendrecima”, kazao je Vujisić.

Ni on , kako tvrdi, nije vidio da optuženi prijeti i psuje policajce.

Vještak medicinske struke dr Budimir Borovinić, kazao je da su povrede na Moračaninu nastale djelovanjem zamahnute stisnute šake, pendreka ili neke slične sile.

Unutrašnja kontrola MUP-a ranije je utvrdila da su policajci prekoračili ovlašćenja privodeći Moračanina.

Bonus video: