Crna Gora sa četiri takmičara na Balkanskom prvenstvu

0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.02.2015. 15:22h

Crnogorsku atletiku na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu, od 21. februara, predstavjaće četvoro takmičara, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Nastupiće Slađana Perunović na 800 i 3000 metara, Marija Vuković u skoku u vis, Luka Rakić u trci na 60 metara i Tomaš Đurović u bacanju kugle.

Vođa reprezentacije biti nacionalni trener Drago Musić.

"Odredili smo takmičare koji su se svojim rezultatima u predhodnom periodu na takmičenjima u dvorani istakli i potvrdili nivo forme u skladu sa kriterijumima za međunarodna takmičenja Saveza. Na balkanskim atletskim takmičenjima učestvuje 15 zemalja članica ABAF-a, Turska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Grčka, Jermenija, Gruzija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Kipar, Moldavija, Makedonija i Crna Gora, gdje svaku zemlju u borbi za medalje mogu predstavljati dva takmičara.Radi se o izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju, posebno kada se ima u vidu da će mnogi atletičari u Istanbulu doći da se takmiče gdje im je ovo prvenstvo posljednja šansa gdje će pokušati da ostvare normu za Evropsko prvenstvo koje se početkom marta održava u Pragu. Biće veliki uspjeh ako neko od naših takmičara bude osvojio medalju i postigao visok plasman", istakao je selektor atletske reprezentacije Osman Erović

Saopšteno je da će šampionat okupiti atletičare 15 država, članica Asocijacije balkanskih atletskih federacija i da prema propozicijama svaka od njih ima pravo da prijavi dva takmičara.

Bonus video: