Protjerivanje Džomića je uvod u nove sukobe i podjele

16 komentar(a)
velibor džomić, Foto: Savo Prelević
velibor džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2015. 12:09h

Protjerivanje sveštenika Velibora Džomića nije samo udar na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, nego i uvod u nove sukobe i podjele, smatra Jovo Pejović, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP).

"Kontinuirani napadi režimske koalicije na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, njenu imovinu i sveštensvo, predstavljaju još jedan u nizu neuspjelih pokušaja rušenja temelja njegoševske Crne Gore, kao stožera naše duhovnosti i postojanja. U paklenom scenariju asimilacije naše istorijske prošlosti, rukovodstvo Demokratske partije socijalista preko Socijaldemokratske kombi-partije, i lažne crkve, na grub i neprimjeren način podstrekava skrnavljenje hramova Mitropolije crnogorsko-primorske, zbog čega bi u normalnoj pravnoj državi nosioci tih nedjela morali krivično odgovarati. Zato i protjerivanje sveštenika Velibora Džomića ne predstavlja samo udar na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, nego i uvod u nove sukobe i podjele, koji nas vraćaju u ne tako daleke godine, kad su ideološki preci aktuelnih vlastodržaca progonili sveštenike, i skrnavili svetinje po Crnoj Gori", naveo je on u saopštenju za medije.

Prema njegovim riječima, "trenutni politički interes oligarhije na vlasti samo će dodatno homogenizovati vjernike Mitropolije crnogorsko-primorske u odbrani posljednjih bastiona njegoševske Crne Gore".

"Ali će i poslati poruku svijetu da su ovdje ugrožena osnovna ljudska prava i slobode. Toga moraju biti svjesni i aktuelni vlastodršci, koji dobro znaju da će ne mali broj i onih, koji ih trenutno podržavaju, između njih i Mitropolije, izabrati Mitropoliju crnogorsko-primorsku. A njenom odbranom od nasrtaja aktuelnog režima, građani Crne Gore se istovremeno brane i od povampirenog šovinizma, koji je i na nekim nama bliskim teritorijama, u stvaranju lažnih država, prvo udario na hramove i sveštenstvo", kazao je Pejović.

Bonus video: