Optuženi da su tukli starce, pa im uzeli 100.000 eura i nakit

U optužnici piše da je Šekularac znao za novac u kući Vujačića i da Jukića i Vasovića odveo do te kuće
169 pregleda 0 komentar(a)
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
razbojnik, pljačkaš, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.02.2015. 09:55h

Beranac Rade D. Šekularac, Mladen M. Jukić iz Bara i Goran P. Vasović iz Sutomora, optuženi su da su 8. avgusta 2013. godine upali u kuću Steva i Branke Vujačić i uz upotrebu sile odnijeli oko 100.000 eura i veću količinu zlatnog nakita.

Oni su terete da su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo - razbojništvo, a predmet je dat u rad vijeću sutkinje Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici.

U optužnici piše da je Šekularac znao za novac u kući Vujačića i da Jukića i Vasovića odveo do te kuće.

“Jukić i Vasović sačekali su Branku Vujačić koja je izašla iz stana... Prišli su joj s leđa, kada je jedan od okrivljenih kaišem vezao ruke i noge, da bi nakon toga uzeli ključeve sa stalaže i ušli u stan u koji žive oštećeni. Odmah po ulasku u stan, fizički su napali Steva Vujačića, oborili ga na pod, odvukli do kupatila, potom ga vezali tražeći od njega da im kaže gdje je sakrio novac... Udarali su ga više puta nogama i pesnicama po glavi i tijelu i teško ga povrijedili. Polomili su mu zube, rebra i zadali više nagnječenja po tijelu. Za to vrijeme, Vasović je izvršio premetačinu po stanu i na gornjem dijelu regala našao 100.000 eura, a u spavaćim sobama veću količinu zlatnog nakita koji je oduzeo i sa Mladenom Jukićem napustio stan. Šekularac je sa Jukićem i Vasovićem podijelio plijen”, piše u optužnici.

Bonus video: