Pogledajte šta će biti na repertoaru: Raznovrstan novembar u KIC-u

Lejla Kašić će predstaviti svoju prvu zbirku poezije 2. novembra, a poznati sarajevski kantautor Džani Hota u okviru “Večeri za dušu” pjesnikinje Gordane Sarić sa gostima će nastupiti 22. novembra
105 pregleda 0 komentar(a)
KIC, konferencija za medije, Foto: Jelena Kontić
KIC, konferencija za medije, Foto: Jelena Kontić
Ažurirano: 31.10.2018. 09:55h

Repertoar Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” i tokom novembra će biti raznovrstan i bogat, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Četvrti zbornika radova Foruma mladih pisaca KIC-a i polaznika radionice kreativnog pisanja, pod naslovom “Bespomoćne riječi” biće predstavljen na kraju mjeseca. U saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada će 7. novembra biti promovisan časopis za književnost i teoriju “Polja”, a 8. novembra stvaralaštvo pisca Dušana Vejnovića.

Lejla Kašić će predstaviti svoju prvu zbirku poezije 2. novembra, a poznati sarajevski kantautor Džani Hota u okviru “Večeri za dušu” pjesnikinje Gordane Sarić sa gostima će nastupiti 22. novembra.

Pjesničko veče portala “Art Mozaik”, u čast godišnjice, biće održano 12. novembra, a knjiga fondacije Marija Kotri “Putovanje po mjesečini” Angele Kecojević 15. novembra.

U saradnji sa NVO “Motociklist” 14. će biti program o putovanjima motorom po Sardiniji i Alpima.

Izložba slika Dragana Pečurice biće otvorena u izložbenom holu 2. novembra, a svoja djela “Impresije” će 26. u mjesecu predstaviti i Todor Živaljević Velički.

KIC će 6. i 7. novembra biti domaćin velikog međunarodnog festivala “Plesa i muzičke tradicije centralne Evrope”, a predstaviće se muzičari, plesni i folkorni ansambli iz: Mađarske, Slovačke, Česke, Austrije i Poljske, kao i folklorni ansambl KIC-a.

Koncertom Đanmario Strapate (tuba) i Valerije Pikardi(klavir) 14. novembra će, u partnerstvu sa ambasadom Italije, biti obilježeno 150 godina od smrti Đoakina Rosinija, a 20. će se predstaviti i jedan od najoriginalnijih italijanskih pijanista i kompozitora Mauricija Mastrinija, prepoznatljiv po snažnoj emociji, originalnoj izvođačkoj tehnici, ali i po tome što uvijek svira bos.

Sa ambasadom Ujedinjenih Arapskih Emirata 27. će biti obilježeno 10 godina diplomatskih odnosa programom “Kulturno veče UEA-MNE”.

Koncert posvećen godišnjici od smrti ikone jugoslovenskog roka Milana Mladenovića, u saradnji sa NVO Muzika, alternativa kultura, na programu je 5. novembra, a u okviru večeri nastupiće Acoustic live i Beatz & Rhymes.

Jubilarni 10. koncert partizanskih pjesama “Bez dileme - antifašizam”, popularni podgorički KIC POP HOR sa gostima, održaće 29. novembra, na nekadašnji veliki praznik SFRJ, Dan Republike, kada će biti promovisan i prvi spot hora za pjesmu Bilećanka u režiji Nikole Vukčevića.

U dramskom programu KIC-a biće izvedena dokumentarna predstava “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi” beogradskog “Reflektor teatra” 28. novembra. Predstava “Mlijeko u prahu” NVO ATAK 13., a “Krivica” Korifej teatra iz Kolašina 19. novembra.

Popularnom predstavom “Crnogorac u krevetu” Peđa Šuškavčević će obilježiti 30 godina karijere 16. novembra.

Norveški filmovi će biti prikazivani od 8. do 10., noviji mađarski od 26. do 28., a filmovi dive Merlin Monro od 12. do 15. novembra. Američki ugao obilježava 15 godina rada u Podgorici, pa će u KIC-u to biti obilježeno premijernim prikazivanjem filma “The World Before Your Feet” 20. novembra.

Bonus video: