DPS ili ćuti ili "ne zna o čemu se radi", Konjević: Policija uradila svoje

"Nemojte, molim vas", kazao je Miodrag Vuković iz DPS-a
290 pregleda 111 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Brano Mićunović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.01.2015. 18:55h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je saopštio da je policija uradila sve što je do nje kada je riječ o sankcionisanju pucanja iz nelegalnog oružja na proslavi vjeridbe ćerke kontroverznog biznismena i premijerovog prijatelja Branislava Mićunovića, prenosi TV Vijesti.

Policajci su pretresli kuću Mićunovića, ali nijesu pronašli automatsko oružje iz kojeg je u dvorištu te kuće pucano u subotu 24. januara.

Konjević je na Zakonodavnom odboru odgovorio na optužbe opozicije, koja tvrdi da se, iako ga podržava, taj i drugi zakoni ne primjenjuju jednako na sve, što po njima potvrđuje i posljednji slučaj sa Mićunovićem.

"Policija je postupila u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjem, pa vas molim da vodimo računa šta je čije zakonsko ovlašćenje. Policija može da uđe u pretres privatnih prostorija onda kada dobije odgovarajuću dozvolu, odnosno nalog suda, odnosno naredbu suda. Policija je to uradila, ne u tom slučaju, nego i u nizu drugih slučajeva. U ovom slučaju nije pronađeno oružje, ne znači ni da će u nekoj drugoj raciji biti pronađeno", kazao je Konjević.

Velizar Kaluđerović iz Socijalističke narodne partije je kazao da postoje nepobitni dokazi o slučaju. "Ako policija to ne može da utvrdi, onda to samo po sebi dosta govori", naveo je Kaluđerović.

Srđan Perić iz Pozitivne Crne Gore je kazao da je problem što se čelnici institucija ponašaju po sistemu "nisam odavde".

"Gotovo da se osjeća strah u njihovim odgovorima", rekao je Perić.

Članovi odbora iz Demokratske partije socijalista, osim Luiđa Škrelje, nisu htjeli da komentarišu taj slučaj.

"Zakon je jasan po tom pitanju. Upotreba vatrenog oružja mimo onoga što je dozvoljeno, to treba da se kazni, ali ne znam o čemu se radi", kazao je Škrelja.

"Nemojte, molim vas", kazao je Miodrag Vuković iz DPS-a.

Bonus video: