"Gicao se, ali nije udarao policajce"

Dalibor Živković kazao je da nije vidio da li je Moračanin razmijenio udarce sa službenicima UP
350 pregleda 21 komentar(a)
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2015. 13:01h

Nijedan od tri svjedoka nije vidio navodni napad Kolašinca Neđeljka Moračina na službenike policije.

Oni su to saopštili u nastavku suđenja Moračaninu, koji se tereti da je krajem avgusta 2014. napao službenike Odjeljenja bezbjednosti Kolašin Mladena Boškovića i Radojcu Popovića.

Tatjana Trebješanin tvrdi da Moračanin nije ni pokušavao da udari policajce: “Vidjela sam da se Moračanin gicao, ali nijesam, vidjela da je uradio policiju. Da li je pružanje otpora hapšenju - gicanje, to ne znam“, kazala je ona.

Dalibor Živković kazao je da nije vidio da li je Moračanin razmijenio udarce sa službenicima UP.

“Nijesam vidio da li je Moračanin udario nekog od policajaca, niti da su oni njega udarali, samo sam čuo da je Moračanin kazao - 'zašto me hapsite, ništa nijesam uradio'”, kazao je svjedok Živković.

Ni treći svjedok Petar Mrđe, tvrdi da je posmatrao kompletan događaj i da Moračanin nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Na insistiranje advokata optuženog - Gorice Vujisić, sutkinja Mirjana Čepić pročitala je nalaz unutrašnje kontrole MUP-a u kome piše da su policajci Bošković i Popović prekoračili službena ovlašćenja jer su upotrijebili prekomjernu silu nad Moračaninom.

“U tom dokumentu se navodi i da u njihovim izjavama ima dosta kontradiktornosti”, kazala je Vujisićeva.

U nalazu inspektora unutrašnje piše da su policajci opravdano primijenili mjere prinude dok ih je Moračanin “u alkoholisanom stanju psovao i vrijeđao”, ali da nijesu smjeli da ga tuku vezanog.

Čepićeva je i izdala nalog da se na sljedeći pretres prinudno dovede policajac Nebojša Peković, koji se nije odazvao sudskom pozivu u svojstvu svjedoka.

Svjedočiće i doktor koji je uradio nalaz

Sutkinja je prihvatila da se sasluša i vještak medicinske struke dr Budimir Borovinić, koji je prethodno uradio nalaz o povredama Moračanina.

Vještak Borovinić je povrede okarakterisao kao lakše, ali je i naveo da je do pucanja krvnih sudova i podliva došlo usljed udarca od pendreka, odnosno otvorene ili zatvorene šake.

Bonus video: