Djelo koje će vas provesti kroz svjetske religije

0 komentar(a)
Vodič kroz svjetske religije, Foto: Nova knjiga
Vodič kroz svjetske religije, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 19.01.2015. 11:34h

Djelo jednog od najvećih naučnika našeg doba koje vodi kroz glavne religije svijeta, poslije duže vremena se može naći na našem tržištu u izdanju Nove knjiga iz Podgorice i Nove knjige plus iz Beograda.

"Vodič kroz svetske religije" je djelo koje sadrži informacije o nastanku 33 svjetske religije, kao i informacije o vjerskim običajima, pojmovima i ličnostima koje su u njemu navedene.

Vodič u kojem su glavne svjetske religije raspoređene po abecednom redu, Elijade je osmislio tako da bi poslužio za lakšu, praktičnu upotrebu i da može ispuniti višestruke funkcije.

Podijeljen je na dva dijela: Makro i Mikro rečnik, gdje Makro rečnik sadrži potpun pregled 33 religije. U drugom dijelu, Mikro rečniku nalaze se kratke napomene o najvažnijim temama i jednostavne reference na Makro-rečnik.

Knjiga koja se čita od korice do korice, kojoj ćete se stalno vraćati i koja će vas navesti da shvatite zbog čega se Elijade smatra jednim od najvećih naučnika našeg doba.

Iščitavajući Elijadev "Vodič kroz svetske religije", koji je nastao povezivanjem mnoštva podataka iz različitih enciklopedija, zapitaćete se da li je ijedan ljudski um posjedovao toliko činjenica o religiji kao što je njegov.

Jedinstven vodič kroz koji ćete upoznati svjetske religije, u izdanju Nove knjige i Nove knjige plus možete naći u svim Gradskim knjižarama.

Bonus video: