Vajlder novi šampion u teškoj kategoriji

On je postao i prvi američki šampion u teškoj kategoriji još od 2006. godine, a prvi neporaženi šampion još od Ridika Bouva iz 1992
262 pregleda 2 komentar(a)
Diontej Vajlder, Foto: Beta-AP
Diontej Vajlder, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.01.2015. 11:57h

Američki bokser Diontej Vajlder osvojio je titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u WBC verziji, pošto je u Las Vegasu na poene (120:107, 119:108 i 118:109) pobijedio Kanađanina Bermana Stiverna.

Vajlder je tako zabilježio 33. pobjedu u 33 borbe, kao i prvi trijumf na poene u profesionalnoj karijeri.

On je postao i prvi američki šampion u teškoj kategoriji još od 2006. godine, a prvi neporaženi šampion još od Ridika Bouva iz 1992.

“Uzbuđen sam i radujem se što zvanično vraćam ovaj pojas u Ameriku. Ovo će mnogo značiti za boks, a mislim da sam odgovorio na mnoga pitanja i spreman sam da odgovorim na još mnoga. Mislili su da ne mogu da izdržim 12 rundi? Da ne mogu da izdržim udarac? Ovo je ništa, mogu ovo stalno da radim”, rekao je Vajlder.

“Bronzani bombarder” je i dalje posljednji Amerikanac sa olimpijskom medaljom, a naglasio je da je odmah spreman na meč sa Vladimirom Kličkom.

“Neću da budem šampion koji će da sjedi i da ne radi ništa cijelu godinu. Hoću da se borim, sa bilo kim. Želim da vratim uzbuđenja u tešku kategoriju. Ko god da je spreman da se bori, ja sam isto spreman”.

Za sada se ne zna ko će biti njegov protivnik, pošto je obavezni izazivač Brajant Dženings ugovorio borbu sa Kličkom za april.

Sa druge strane, Stivern je rekao da nije bio u najboljem izdanju kao prošle godine, kada je uzeo titulu u meču sa Krisom Areolom.

“Ovo nije bila moja noć, nisam se osjećao 100 odsto spreman. Pokušavao sam da u seriji zadam četiri, pet udaraca, ali mi je pošlo za rukom da vežem samo dva. Jednostavno, nisam to bio ja, nisam bio u stanju da uradim ono što sam htio. U svakom slučaju, čestitam rivalu na pobjedi, a ja moram da učim na greškama”, rekao je Kanađanin.

Bonus video: