Na žabljačkom skijalištu "Savin kuk" povrijeđen radnik

Doktor Slobodan Tomić, šef medicinske ekipe na skijalištu, kazao je da radnik zadobio posjekotinu u predjelu nosa, te da je bezbjedno evakuisan sa uspinjače
118 pregleda 5 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.01.2015. 17:15h

Bjelopoljac Nićifor Šćekić zadobio je rasjekotinu na nosu, danas oko 13,30 časova, prilikom vožnje uspinjačom na Savinom kuku.

Šćekić je zaposlen u firmi „Unipred“ iz Bijelog Polja koja remontuje uspinjače i ski liftove a u trenutku nezgode sa njim je u dvosjed korpi bio njegov sugrađanin i kolega Nikola Božović.

Direktor Turističkog centra „Durmitor“ Miloš Popović kaže da je do nezgode došlo prilikom sjedanja na korpu kada je radnika udarila sigurnosna ograda koja predstavalja sastavni dio korpe.

„Čovjek je nakon povređivanja evakuisan iz korpe i adekvatno medicinski zbrinut“, kazao je Popović.

Popović je negirao da je do nezgode došlo zbog kavara druge korpe koja je olabavila labavila na sajli, proklizala i udarila u korpu na kojoj su bili radnici. Kaže se dogodio takav kvar ali ne tog trenutka niti na tom mjestu i sa takvom posledicom.

Doktor Slobodan Tomić, šef medicinske ekipe na skijalištu, kazao je da radnik zadobio posjekotinu u predjelu nosa kao i manje krvarenje iz nosa.

“Rana je blagovremeno zbrinuta, krvarenje zaustavljeno i pacijent je sanitetskim vozilom prevezen u najbližu zdravstvenu ustanovu”, kaže dr Tomić.

Nakon opservacije u žabljačkoj zdravstvenoj ustanovi Šćekić nije upućen na dalji medicinski tretman u neku drugu medicinsku ustanovu već su mu konstatovane povrede koje nijesu zahtijevale dalje liječenje. Saznajemo da je odmah nakon pregleda otputovao u Bijelo Polje.

Sagovornik “Vijesti” koji je tražio anonimnost a njegov identitet je poznat redakciji kaže da je svojim očima vidio kako se kreće uspinjača. Vidio sam da na jednoj korpi sjede dva čovjeka od kojih je jedan krvario a drugi nastojao da mu pomogna. Jezivo je izgledalo da je na toj korpi i na tim ljudima bila druga korpa koja je bila ispred nji ali je nekako olabavila na sajli, sklizala i zaustavila se na korpi sa tim ljudima. Neki ljudi su, vidjevši panično trčali prema uspinjači. Ubrzo je uspinjača prestala da radi. Prekid je trajao dvadesetak minuta. Nijesam vidio šta se dešavalo na dnu skijališta-, navodi sagovornik.

Bonus video: