Danilovgrad: Novo trovanje pasa, građani optužuju komunalce

"Zvao sam veterinara koji mi je po simptomima rekao da je otrovan. Bio je bukvalno ispred kuće, izašao je iz dvorišta i tu je najvjerovatnije pojeo nešto što je bilo otrovano, nakon deset minuta je umro"
87 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2015. 15:53h

Trovanje pasa u Danovgradu posljednjih par dana ponovo je uzelo maha, a u nadležnim komunalnim službama tvrde da o tome ne znaju ništa.

Pored pasa lutalica, u tom gradu otrovani su i kućni ljubimci nekoliko Danilovgrađana.

Ljubimac Mila Nikolića, bernski ovčar, danas je otrovan na pragu kuće Nikolića.

Nikolić je ispričao "Vijestima" da je oko 14 časova ispred kuće vidio svog psa kako leži dok mu na usta izlazi bijela bala.

"Zvao sam veterinara koji mi je po simptomima rekao da je otrovan. Bio je bukvalno ispred kuće, izašao je iz dvorišta i tu je najvjerovatnije pojeo nešto što je bilo otrovano, nakon deset minuta je umro", kazao je Nikolić.

On je optužio danilovgradsko Komunalno preduzeće za smrt svog ljubimca, tvrdeći da oni na taj način pokušavaju riješiti problem pasa lutalica.

"Komunalne službe ubijaju kućne ljubimce. Imam informacije da otrov bacaju radnici JP Komunalno i da to rade posljednjih nekoliko dana po čitavom gradu. Juče su u centru grada otrovana tri psa, danas moj. Na taj način rješavaju problem pasa lutalica, a svi znamo da se u civilizovanim društvima to radi drugačije, postoji azil za pse, gdje se sklanjaju. Znači li njihov sistem - pospi otrov i truj da treba da ubijemo svakoga ko nam smeta?", pitao je Nikolić.

Iz Komunalne policije ranije je "Vijestima" rečeno da nemaju ništa sa trovanjem pasa, a u JP Komunalno danas su negirali da su odgovorni za to.

Galerija

Bonus video: