Za malu, ali odabranu publiku

"Mislim da smo pokazali da 'Novi val' još živi ", kazao je Ibišević
0 komentar(a)
novi val veče, Foto: Damir ibišević
novi val veče, Foto: Damir ibišević
Ažurirano: 26.12.2014. 14:33h

Veče "Novog vala" održano sinoć u podgoričkom klubu "HL" nije okupilo mnogo posjetilaca. Poluprazan lokal dočekao je duo Anđela i Simon koji je odsvirao obrade kultnih pjesama Električnog orgazma i Filma, a isto je bilo i kada je mjesto na bini preuzeo Stefan Pantović iz grupe ParamPashchad koji je svirao numere Šarla akrobate, EKV-a, Haustora i Idola.

Kada je počela svirka zvijezda večeri, benda Dejo i Novi val iz Beograda, kojima se za udaraljkama pridružio podgorički muzičar Dušan Ilić, postalo je jasno da se situacija pred binom neće mijenjati.

Ipak, izvođači su pružili dobru svirku, bez mnogo priče između pjesama, a koncert je oko pola sata iza ponoći zatvoren setom hitova Azre. Publika iako malobrojna znala je da uživa u pjesmama koje su obilježile scenu bivše Jugoslavije, pa je uz horsko pjevanje dočekivala gotovo svaku numeru, a pogotovo djela Džonija Štulića. Muzičare bi zatim malo, ali odabrano društvo pozdravljalo bučnim aplauzom.

"Mislim da smo pokazali da 'Novi val' još živi i da muzika, ako je iskrena i sa ljubavlju napravljena, može da traje, evo više od 35 godina", kazao je Damir Ibišević ispred NVO "Muzika alternativa kultura" koja je organizovala ovaj događaj.

Bonus video: