Za ubistvo ruskog turiste u Budvi osuđeni na 36 godina zatvora

U optužnici koju zastupa zamjenik višeg državnog tužioca Željko Tomković navodi se da su Vasiljević i Glavašević u noći između 29. i 30. juna 2013. godine, u budvanskoj vili „Riva“ izudarali Sergeja Smirnova po glavi i tijelu, a zatim ga udavili
256 pregleda 2 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2014. 10:23h

Vijeće sudije Suzane Mugoše danas je u Višem sudu u Podgorici osudilo na jedinstvenu kaznu od po 18 godina zatvora Živka Vasiljevića iz Šida i Aleksandra Glavaševića iz Novog Sada, zbog ubistva iz koristoljublja ruskog turiste Sergeja Smirnova (47) krajem juna 2013. godine u Budvi i razbojništva nad kanadskim državljaninom u Budvi.

Okrivljeni Dražen Elčić je osuđen na tri godine zatvora, zato što je zajedno sa Glavaševićem i Vasiljevićem, počinio razbojništvo nad kanadskim turistom u Budvi, od kojeg su oduzeli dinare i mobilni telefon.

U optužnici koju zastupa zamjenik višeg državnog tužioca Željko Tomković navodi se da su Vasiljević i Glavašević u noći između 29. i 30. juna 2013. godine, u budvanskoj vili „Riva“ izudarali Sergeja Smirnova po glavi i tijelu, a zatim ga udavili.

Nakon što su počinili ubistvo, prema navodima optužnice, mladići su iz stana Smirnova uzeli novčanik sa 250 eura i rublje, te mobilni telefon.

Optuženi su negirali da su počinili ubistvo, uz objašnjenje Glavaševića da su u apartmanu Smirnova popili nekoliko čaša viskija, a zatim ga je ruski turista seksualno napao i da se on branio.

Sudija je u obrazloženju prvostepene presude kazala da su u svemu potvrđeni navodi optužnice da se radi o ubistvu iz koristoljublja i pozvala se na nalaze vještaka.

Sud je okrivljenima produžio pritvor.

Bonus video: