NOVA KNJIGA

"Potpis u svim stvarima": Izazovna priča Elizabet Gilbert

Roman “Potpis u svim stvarima” proglašen je najboljim u 2013. godini od strane Njujork tajmsa, Vašington posta, Njujorkera
141 pregleda 0 komentar(a)
Elizabet Gilbert (Novina)
Elizabet Gilbert (Novina)
Ažurirano: 04.04.2019. 15:15h

Novi naslov autorke bestselera “Jedi, moli, voli” Elizabet Gilbert, promišljena i očaravajuća priča, pisana odvažnim i izazovnim duhom XVIII i XIX vijeka, naslovljena “Potpis u svim stvarima”, nedavno je izašla u izdanju Nove knjige iz Podgorice.

U  novoj knjizi Elizabet Gilbert se vraća fikciji, ubacujući svoj prepoznatljivi glas u očaravajuću priču o ljubavi, avanturi i otkriću. Obuhvatajući period XVIII i XIX vijeka, roman prati sudbinu porodice Vitaker koju predvodi Henri Vitaker - rođen je u Engleskoj u velikom siromaštvu, a stiče ogromno bogatstvo u Južnoj Americi, zahvaljujući trgovini kininom. Dok Henrijevu kćerku Almu, darovitu botaničarku, istraživanja vode ka dubljim misterijama evolucije, ona se zaljubljuje u čovjeka koji slika neponovljive orhideje i odvlači je u svijet drugačiji od njenog - svijet duhovnog, božanskog i magičnog. Ono što ujedinjuje ovaj neobičan par je očajnička želja da razumiju kako svijet funkcioniše.

Radnja romana  “Potpis u svim stvarima”  odvija se širom svijeta - od Londona do Perua, Filadelfije, Tahitija, Amsterdama... Roman o vremenu amaterskih istraživača, prirodnjaka i entuzijasta, čija istraživanja su doprinijela društvenom napretku, proglašen je najboljim u 2013. godini od strane Njujork tajmsa, Vašington posta, Njujorkera.

Elizabet Gilbert slavu je donio međunarodni bestseler “Jedi, moli, voli” koji je preveden na više od 30 jezika, prodat u preko deset miliona primjeraka širom svijeta. Roman se 199 nedjelja nalazio na Njujork tajmsovoj bestseler listi, a 2010. godine je snimljen i istoimeni film.