Ispred ZIKS-a ubijen Baranin Andrija Mrdak

Nakon ubistva Andrije Mrdaka policija je blokirala sve izlaze iz grada, ali i pored toga ubice na motoru još nijesu uhvaćene niti se još zna njihov identitet
1012 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2014. 20:08h

Baranin Andrija Mrdak ubijen je oko 10.35 časova ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, dok je sa snahom pokušao da uđe u posjetu bratu Nenadu.

Mrdak je na mjestu ostao mrtav, a prve indicije pokazuju da su na njega pucale osobe sa motora u pokretu, koje su nakon ubistva velikom brzinom nestale putem ka Podgorici.

Prema jednoj verziji, na Mrdaka je pucala osoba sa motora, dok je drugi pomagač bio zadužen za vožnju crne "jamahe".

Neki očevici ubistva, koji su u to vrijeme čekali red da uđu u ZIKS, tvrdili su da je na motoru bila samo jedna osoba, a da je ubica prijatajen ispod nastrešnice autobuskog stajališta čekao Mrdaka nedaleko od kapije ZIKS-a.

Ti očevici tvrde da je na Mrdaka pucao čovjek u crnom, a da je nakon ubistva sjeo na motor i nestao sa drugom...

Prvi podaci policije ukazuju da je i Mrdak, navodno, pucao na napadača prije nego što je pokošen pao na ivicu trotoara uz kapiju ulaza u zatvor.

Gotovo svi očevici pričali su inspektorima da je u unakrsnoj vatri i jedan od ubica pogođen u nogu.

Zbog toga je policiji u svim gradovima u Crnoj Gori izdato naređenje da provjeravaju medicinske centre, privatne i javne zdravstvene ustanove kako bi utvrdili da li je neko sa povredom iz vatrenog oružja tražio medicinsku pomoć.

Ubice na motoru za dlaku su izbjegle nesreću na drugom kilometru puta dok su bježeći od ZIKS-a ka Podgorici kod blokare umalo naletjeli na maricu Zatvorske službe, koja se sa osuđenikom vraćala iz suda u zatvor.

"Jedva smo ih izbjegli. Pomislili smo da neke budale na crnom motoru jure sumanuto. Tek kada smo stigli do kapije vidjeli smo da se dogodilo ubistvo i da su ti na motoru bile ubice", ispričao je jedan od sprovodnika, koji je bio u marici.

Nakon ubistva Andrije Mrdaka policija je blokirala sve izlaze iz grada, ali i pored toga ubice na motoru još nijesu uhvaćene niti se još zna njihov identitet.

„Policijski službenici, od momenta prijave krivičnog djela, preduzimaju službene mjere i radnje na terenu radi identifikovanja počinioca i potpunog rasvjetljavanja djela“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Uviđaj na ulici ZIKS-a trajao je satima, a tijelo ubijenog Mrdaka je tek u 13.45 časova prebačeno u vozilo Komunalne službe i odvezeno na Odjeljenje patologije, gdje će se tokom dana uraditi obdukcija.

Tokom uviđaja policija i ekipe forenzičara iz Danilovgrada pronašli su duž ulice 20-ak tragova - četiri čaure od pištolja 9 mm, pištolj na sredini ulice, ali i krv...

"Svi će se dokazi vještačiti u Forenzičkom centru u Danilovgradu", kazali su u UP.

Policija još uvijek ne zna da li je pištolj nađen na ulici pripadao ubicama ili Mrdaku, jer se i ne zna kako se jutros odigralo ubistvo na dobro čuvanom mjestu ulaza u ZIKS Spuž.

Inspektori su na informativne razgovore priveli gotovo sve, koji su u redu čekali da ih prozovu na pregled kako bi ušli u posjetu zatvorenicima.

Za istragu će biti ključan iskaz Mrdakove snahe, koja je bila pored njega, ali je ona od ubistva do 15 časova nekoliko puta mijenjala verziju događaja...

Ubijeni Andrija Mrdak je bio prvi čovjek, najbolji prijatelj i tjelohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova - Armina Muše Osmanagića.

Osmanagić je ubijen 16. septembra ove godine iz snajpera u svom restoranu "Savoja", u centru Bara. Ubijeni Mrdak je tog dana na manje od pola metra bio pored Osmanagića, pokušao je da ga zaštiti, ali nije uspio.

Andrija Mrdak je brat Nenada Mrdaka, koji je se nalazi u pritvoru ZIKS-a jer je u Baru, 27. maja ove godine, ubio Mirka Mićića - člana suprotstavljene grupe pokojnog Luke Đurovića.

Nakon ubistva Mićića znalo se da će biti pokrenuta lavina osvete klana pokojnog Đurovića, pa su svi policijski podaci mjesecima ukazivali da će Osmanagić ali i Andrija Mrdak biti likvidirani.

I pored mjera bezbjednosti i pokušaja skrivanja to se i dogodilo...

Zbog ubistva Mrdaka policija u Baru, ali i u kotorskom naselju Škaljari satima pretresa kuće dva klana, koji su bili u lošim odnosima sa grupom ubijenih Osmanagića i Andrije Mrdaka.

Galerija

Bonus video: