Veče "Novog vala" u Podgorici

Ibišević je rekao da se uticaj "novog vala" i danas može osjetiti
0 komentar(a)
novi val, Foto: 6yka.com
novi val, Foto: 6yka.com
Ažurirano: 18.12.2014. 15:28h

Dejo i Novi val iz Beograda, te domaći muzičari Stefan Pantović i Anđela i Simon, nastupiće idućeg četvrtka 25. decembra u podgoričkom HL klubu u okviru "Večeri novog vala", u organizaciji NVO "Muzika Alternativa Kultura". Ulaz će koštati dva eura, a početak je zakazan za 22 sata.

Kako su najavili organizatori, Dejo i Novi val sviraće pjesme Azre, Stefan Pantović numere Šarla akrobate, Idola, EKV-a i Haustora, dok će duo Anđela i Simon odati počast radovima Električnog orgazma.

"Već par godina smo radili večeri novog vala u Podgorici u okviru kojih je DJ Tomo predstavljao bendove koji su obilježili ovaj pokret, a sada sam odlučio da napravimo prvi koncert posvećen njemu, s obzirom da se navršava tačno 35 godina od početka po meni najbitnijeg pokreta na jugoslovenskoj rok sceni", kazao je Damir Ibišević ispred pomenute NVO.

On je dodao da se uticaj "novog vala" i danas može osjetiti kod novih bendova, a da su izvođači koji su mu pripadali iza sebe ostavili brojne hitove koji se i dalje rado slušaju.

Bonus video: