Mrdak priznao zločin: Prije ubistva uzeo dva grama heroina

“Izvadio sam pištolj i pucao. Ne sjećam se koliko puta sam pucao”
893 pregleda 10 komentar(a)
Nenad Mrdak, Foto: Arhiva Vijesti
Nenad Mrdak, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.12.2014. 08:13h

Baranin Nenad R. Mrdak zvani Šone, priznao je juče u podgoričkom Višem sudu da je hicima iz pištolja ubio sugrađanina Mirka Mićića, tvrdeći da je to učinio iz straha, jer ga je ovaj nekoliko puta pretukao.

Njemu je juče pred vijećem sutkinje Vesne Pean počelo suđenje za ubistvo Mićića 27. maja, na Šetalištu kralja Nikole.

"Sve je počelo mjesec dana prije ubistva. Tada su me napala četiri mladića, Mirko Mićić i njegov brat Stefan, Vuk Miranović i još jedan kojeg nisam prepoznao. Od udaraca sam pao, pa su nastavili da me udaraju i kada sam ustao, udarali su me. Govorili su mi da mogu da idem kod Muše Osmanagića i mog brata da im se požalim. Ovaj događaj sam prijavio policiji u Baru. Nedelju dana nakon toga, kod Gimnazije u Baru, sa leđa me napao Mirko Mićić, udario me nekim predmetom ili pesnicom, od čega sam pao. Mićić mi je tada rekao - 'Aj sad pođi pa špijuniraj, ako smiješ da me prijaviš, narkomanu jedan'. To mi je rekao jer je znao da sam koristio heroin i bio zavisnik”, kazao je optuženi.

Dodao je da je tada, iz straha, počeo da nosi pištolj i da nije smio da se kreće sa porodicom... Na dan ubistvo, kazao je, izašao je da prošeta...

“Vidio sam Mićića na biciklu. Obratio mi se riječima - 'Opet smo se sreli, p... narkomanska'. Rekao sam da se odmakne od mene, ali je sišao sa bicikla i krenuo ka meni. Izvadio sam pištolj i počeo da pucam. Ne sjećam se koliko puta sam pucao u njega. Toga dana sam prije sukoba, uzeo dva grama heroina”, izjavio je Mrdak.

Bonus video: