Budva: Osumnjičeni da su zloupotrebom porodiljskog oštetilli budžet za 50.000 eura

Iz policije su kazali da su od avgusta nadležnom tužiocu podnijete i krivične prijave protiv Pejića koji je izvršni direktor privrednog društva Nexus room d.o.o. Budva, zbog sumnje da je oštetio budžet oko 11,6 hiljada eura
106 pregleda 0 komentar(a)
Euro, lisice, Foto: Shutterstock
Euro, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2014. 19:29h

Budvanska policija podnijela je krivične prijave protiv osam osoba u tom gradu, zbog sumnje da su, zloupotrebom porodiljskog odsustva, oštetilli budžet za 50 hiljada eura.

Prema saznanju agencije MINA krivične prijave podnijete su protiv Sanje Golović (31), Bobana Pejića (38), Anite Milić Mitrović (42), Rade Jovićević (40), Olge Boltmirzajeve (50), Žarka Banovića (31), Branke Marović (50) i Vidosave Martinović (58).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivična prijava u petak podnijeta je protiv Golović, koja je izvršna direktorka privrednog društva Kafe priča d.o.o. Budva, zbog sumnje da je budžet oštetila oko 2,3 hiljade eura.

Iz policije su kazali da su od avgusta nadležnom tužiocu podnijete i krivične prijave protiv Pejića koji je izvršni direktor privrednog društva Nexus room d.o.o. Budva, zbog sumnje da je oštetio budžet oko 11,6 hiljada eura.

„Krivične prijave su podnijete i protiv Milić Mitrović iz Budve, izvršne direktorke privrednog društva Mitrović Co d.o.o. Budva, zbog sumnje da je oštetila budžet oko 14,4 hiljade eurai Jovićević, izvršne direktorke privrednog društva Link IT, zbog sumnje da je oštetila budžet oko 3.8 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prijave su podnijete i protiv Boltmirzajeve iz Kazahstana, sa boravkom u Budvi, izvršne direktorke privrednog društva Montenegro Anželik, zbog sumnje da je oštetila budžet oko 1,6 hiljada eura.

„Krivične prijave podnijete su i protiv Banovića, izvršnog direktora privrednog društva Banović Company d.o.o. Budva, zbog sumnje da je oštetio budžet deset hiljada EUR i Marović izvršne direktorke privrednog društva Svetionik Jaz d.o.o. Budva, zbog sumnje da je oštetila budžet za 868 eura“, kaže se u saopštenju.

Policija je podnijela krivičnu prijavu i protiv Martinović, preduzetnice i vlasnice SZTR DMD Martinović, zbog sumnje da je oštetila budžet oko 5,2 hiljade eura.

„Oni su, kako se sumnja, u svojstvu odgovornih lica privrednih društava, za sebe ili za zaposlene radnice zaključivali fiktivne anekse ugovora o radu a koji su se odnosili na porodiljska odsustva korišćena tokom 2012. i prošle godine“, objasnili su iz policije.

Kako su dodali, korisnicama porodiljskog odsustva je u navedenom periodu, sumnja se, kada su i koristile porodiljsko odsustvo, višestruko uvećavana zarada na osnovu pomenutih fiktivnih aneksa, a privredna društva su te iznose refundirala u punom iznosu od Ministarstva rada i socijalnog staranja – Centra za socijalni rad.

„Prijavljena lica su, kako se sumnja, po povratku korisnica porodiljskog odsustva, sa njima zaključivala nove anekse ugovora o radu na osnovu kojih su njihove mjesečne zarade umanjene za iznos za koji su bile fiktivno uvećane za vrijeme dok su bile na porodiljskom odustvu“, naveli su iz policije.

Oni su poručili da će, službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa centrima i odjeljenjima bezbjednosti, nastaviti sa aktivnostima na otkrivanju i procesuiranju slučajeva zloupotrebe prava koja proističu iz korišćenja porodiljskog odsustva.

Bonus video: