Đukić remizirao sa Blagojevićem

Pobjednički niz velemajstora Nikole Đukića, remijem je prekinuo Dragiša Blagojević u 3. kolu pojedinačnog Prvenstva Crne Gore u šahu
0 komentar(a)
Nikola Đukić, Foto: Chess24.com
Nikola Đukić, Foto: Chess24.com
Ažurirano: 12.12.2014. 21:48h

Pobjednički niz velemajstora Nikole Đukića, remijem je prekinuo Dragiša Blagojević u 3. kolu pojedinačnog Prvenstva Crne Gore u šahu. Aktuelni prvak, Đukić, je nakon pobjeda u velemajstorskim partijama sa Draganom Kosićem i Nebojšom Nikčevićem, imao prednost početnog poteza ali i previše respekta prema klasi Blagojevića, pa je bod podijeljen u klasičnoj varijanti španske partije.

A Đukiću se na čelu tabele pridružio Nikola Potpara. On je bijelim figurama napao i to mu se isplatilo za pobjedu nad Veljkom Draganićem. Velemajstora Nikčevića nije poremetio poraz u maratonskoj partiji sa Đukićem u prethodnom kolu. Pokazao je to sjajnom igrom crnim figurama u pobjedi nad Blažom Kalezićem. Velemajstor Dragan Kosić još je bez pobjede, jer je crnim figurama remizirao sa Milošem Pičuricom. Podjelom boda završeni su i dueli Đorđije Kontić - Stjepan Krstonijević i Luka Drašković - Milan Draško.

U duelima seniorki vodeća Nina Delević je crnim figurama remizirala sa Sanjom Mišović, a Aleksandra Milović opravdala ulogu favoritkinje sa Edvinom Mustafić. Danas počinje drugi krug za šahistkinje i duel Delević-Milović, koji bi mogao odlučiti prvaka.

Bonus video: