NASELJE DRAČ

Podgorica: Zaplijenjeno 55 gr heroina, uhapšene dvije osobe

Uhapšeni G.Š. (38) i R.Đ. (27), oba iz Podgorice
17 komentar(a)
heroin, Foto: Uprava policije
heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 11.12.2014. 15:29h

Policija je uhapsila G.Š. (38) i R.Đ. (27), oba iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, policijski službenici su u naselju Drač u Podgorici, kontrolisali vozilo marke "Volkswagen", podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili G.Š. i R.Đ. U momentu kontrole G.Š je, sumnja se, dok se nalazio u vozilu, odbacio na pod vozila jedno pvc pakovanje u kojem se nalazilo 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je ličnim pretresom kod R.Đ. pronađeno jedno manje pvc pakovanje koje je sadržalo 5 grama materije za koju se takođe sumnja da je heroin", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su izuzeli oba pakovanja sa pomenutom materijom i da će biti poslata na vještačenje u Forenzički centar.

"Takođe je oduzeto i vozilo koje je korišćeno za izvršenje krivičnog djela za koje se sumnjiče G.Š. i R.Đ, kao i četiri mobilna telefona pronađena kod osumnjičenih. O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.", navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada, kako se dodaje, upućuje na sumnju da su G.Š. i R.Đ. namjeravali da materiju za koju se sumnja da je heroin stave u "uličnu" prodaju.

Nakon hapšenja G.Š. i R.Đ. su uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Preporučujemo za Vas