DECEMBARSKI DANI ŠAHA

Potvrđen mandat Angelini Vuković, Nikola Đukić pobjedom krenuo u odbranu titule

Angelini Vuković potvrđen mandat na Skupštini Šahovskog saveza Crne Gore, Nikola Đukić ubjedljiv na startu državnog prvenstva
91 pregleda 0 komentar(a)
Angelina Vuković, Foto: ŠSCG
Angelina Vuković, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 10.12.2014. 22:18h

Skupština Šahovskog saveza Crne Gore potvrdila je mandat predsjednici Angelini Vuković, prvog dana "Decembarskih dana šaha". Delegati nijesu prihvatili ostavku predsjednice Vuković, konstatujući njen sjajan rad u prvih pola godine mandata.

Dva sata prije Skupštine, u narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" počelo je i pojedinačno Prvenstvo Crne Gore u šahu. Branilac titule Nikola Đukić bijelim figurama je dobio velemajstorski duel sa Draganom Kosićem.

U ostalim duelima 1. kola pobjedu je zaslužio još samo Pečurica protiv Krstonijevića, dok su podjelom boda završeni dueli Nikčević-Blagojević, Kalezić-Draganić, Potpara-Draško i Kontić-Drašković. Kod šahistkinja Delević je iznenađujuće crnim figurama savladala Milović, dok je Mišović bila bolja od Mustafić.

A u administrativnom dijelu ŠSCG imenovao je na Skupštini Upravni odbor na čelu sa Vuković, u kojem su novi članovi Nikolina Perović Filipović iz Evropske banke za razvoj, Nenad Radulović iz Lovćen banke, Milisav Zečević iz bolnice "Optimal" i Predrag Marković iz Fonda za zašitu depozita.

Iako je na zatvaranju "Decembarskih dana šaha" 20. decembra u Podgoricu ranije najavio dolazak predsjednik Evropske šahovske unije Zurab Azmajparašvili, danas je i predsjednik FIDE Kirsan Iljumžinov najavio da će prisustviovati zatvaranju ove mnanifestacije koju je pokrenula predsjednica ŠSCG. Biće to druga posjeta u ovoj godini predjednika FIDE Iljumžinova, koji će novu posjetu iskoritstiti za podršku ŠSCG i produbljivanju započete saradnje na brojnim projektima.

Preporučujemo za Vas