Đoković, Moldovan i košarkaši najbolji u Srbiji u 2014.

70 pregleda 2 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.12.2014. 19:04h

Teniser Novak Đoković, kajakašica Nikolina Moldovan i košarkaši Srbije najbolji su sportisti Srbije u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Đoković je peti put proglašen za sportistu godine, a prvi reket svijeta je u godini na izmaku osvojio grend slem trofej u Vimbldonu i završio je na prvom mjestu ATP liste.

Najbolji teniser svijeta zbog obaveza nije mogao da prisustvuje svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine, ali je putem video-bima zahvalio na priznanju i poželio uspjehe svim srpskim sportistima.

Nikolina Moldovan je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojila srebrnu i bronzanu medalju.

Najbolji tim u 2014. je košarkaška reprezentacija Srbije, vicešampion svijeta, dok nagrada za najbolji ženski tim nije dodijeljena pošto nijedna ekipa nije ispunila kriterijume.

Šanse za priznanje još uvijek imaju prošlogodišnje pobjednice, rukometašice, koje trenutno učestvuju na prvenstvu Evrope.

Trofej OKS za najbolji mladi tim pripao je ženskoj juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji, šampionu Evrope, a za najboljeg mladog sportistu proglašen je džudista Nemanja Majdov, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama mladih.

Najuspješniji trener je kajakaški stručnjak Dragan Plavšić, pod čijim nadzorom rade Nikolina i Olivera Moldovan, Marko Tomićević i Vladimir Torubarov. Plavšićevi učenici-kajakaši osvojili su ove godine osam medalja.

Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji ove godine nosi naziv "Sport i umjetnost" dobio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, autor filma "Montevideo, bog te video".

Bonus video: