Bolovi Vujovića od 250.000 eura

Advokatica Vujovića tvrdi da je naslovom i fotografijom “iskonstruisano” kao da je on optuženi u procesu...
107 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2014. 10:26h

Novinari “Vijesti” Jelena Jovanović i Komnen Radević, kazali su da su tekstove u kojima se pominje Ivan Vujović pisali kao i sve druge - poštujući profesionalne standarde.

Sudija Veljko Radovanović 26. decembra odlučiće da li su “Vijesti” Vujoviću nanijele duševne bolove, objavljivanjem tekstova “Ubo ga kašičicom, jer ga je reketirao u spuškom zatvoru” i “Bomba za Vujovića?”.

Vujović traži 250.000 eura za povredu ugleda i časti.

Jovanović, autorka teksta “Bomba za Vujovića?”, objasnila je da joj je iz više policijskih izvora potvrđeno da se eksplozija dogodila ispred stana tužioca.

Novinarka je rekla da tada nije kontaktirala Vujovića, jer se nalazio u zatvoru na izdržavanju četrnaestogodišnje kazne za ubistvo.

Punomoćnica Vujovića, advokatica Snežana Mićanović, konstatovala je da Vujović u tom stanu ne živi od 2007. godine.

Radević je kazao da je njegov tekst u kome se pominje Vujović, izvještaj sa suđenja, da je sve tačno prenijeto i da se to može provjeriti na osnovu sadržine zapisnika sa glavnog pretresa.

Novinar je pratio suđenje Jagošu B. Petroviću iz Bara zbog pokušaja ubistva Vujovića u zatvoru u Spužu.

Mićanovićeva je navela da je suđenje u kojem je Vujović oštećeni, naslovom i fotografijom koja je išla uz tekst, iskonstruisano kao da je on optuženi u tom procesu. Radević je istakao da nije njegov dio posla da određuje kakav će biti naslov i fotografija, već urednikov.

Advokatica Edita Mehović, punomoćnica “Dejli presa” je istakla da u nadnaslovu teksta jasno piše ko je optuženi, a ko oštećeni, pa ne vidi šta je sporno.

Mehović je, u završnom izlaganju, istakla da su tuženi samo prenijeli navode sa glavnog pretresa i izvijestili javnost o događaju koji je bio aktuelan, dok se u drugom tekstu prenose navodi iz Uprave policije, koji se ne komentarišu.

“Sankcionisanje novinara zato što su pomogli u prenošenju izjave trećeg lica ozbiljno bi narušilo doprinos štampe u razmatranju problema od opšteg interesa”, navela je Mehović.

Vujović je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Raša Savovića 2008. godine.

Bonus video: