Lačević: Nisam htjela da prljam ruke

Lačević je rekla da je pozvala Ajković kako bi se raspravile, jer je čula da ogovara njenu mlađu sestru
439 pregleda 48 komentar(a)
Nikolija Lačević, Foto: Savo Prelević
Nikolija Lačević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2014. 11:45h

Maju Ajković niko nije tukao, a Marija Popović prva je nasrnula na nas, nakon čega smo se pobile, pa pomirile. To su, između ostalog, juče saopšteno na suđenju Podgoričankama Nikoliji Lačević (26), Milici Asanović (21), Andrijani Mišolić (23) i Eldi Orahovac (22), kojima se sudi za nasilničko ponašanje i zlostavljanje.

Njihovo nasilnično ponašanje zabilježeno je i na video snimku koji je ranije “kružio” i nternetom.

Četiri djevojke, u javnosti poznate kao “ženska banda”, u podgoričkom Osnovnom sudu juče su tvrdile da nije bilo dogovora da napadnu djevojke. One su bile saglasne da se Ajković "nešto malo čupala" sa Ana Marijom Vukadinović.

Lačević je juče rekla da je pozvala Ajković kako bi se raspravile, jer je čula da ogovara njenu mlađu sestru.

"Vukadinović i Ajković počele se da se prepiru koja govori istinu o priči za moju sestru. Nijesu htjele da priznaju oko priče i ja sam im rekla da one to riješe, da se pobiju, da ja neću da glibam ruke. One su se tu nešto čupale”, rekla je Lačević.

Kazala je i da je sa Popović imala neke konflikte od ranije, da je spornog dana pitala oko sukoba sa njenom sestrom Asanović i da je udarila par puta nogom.

“Kasnije su se ona i Milica fizički obračunale, ne znam kako, jer sam pričala na telefon”, rekla je Lačević.

Ona je rekla da se ne sjeća što je pričala kod tužioca, jer je bila u betonjerci bez obavezne terapije zbog štitne žlijezde, zbog čega “nije bila u potpunosti svjesna”.

Asanović je juče priznala da je tukla Popović i izvinila se zbog toga, ne želeći da iznosi detalje. Mišolić je kazala da u spornim događajima nije učestvovala, već samo prisustvovala.

Sutkinja Nada Rabrenović pročitala je njen iskaz kod tužioca, u kojem je tvrdila da je Asanović prva napala Popović, a da je ona, pošto se Lačević uključila, rekla - “Nemojte zajedno da je bijete, nego jedna po jedna”. Suđenje se nastavlja 29. januara.

Snimala je, ali ništa ne zna

Orahovac je priznala da je snimala oba događaja na nagovor Mišolić, ali da nije vidjela ko je koga udarao.

Ona je dodala i da se iskreno kaje zbog svega što se desilo i da je događajima prisustvovala na poziv Andrijene Mišolić.

Bonus video: