Pjevač Creeda postao beskućnik

"Tokom tog procesa dosta stvari sam otkrio. Mnogo novca mi je ukradeno, autorska prava nisu plaćena."
76 pregleda 0 komentar(a)
Skot Stap, Foto: Facebook
Skot Stap, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.11.2014. 15:34h

Frontmen američke rok grupe Creed Skot Stap objavio je na svojoj Facebook stranici 15-ominutni video u kojem otkriva tvrdi da je postao beskućnik i švorc.

Pjevač koji je svjetsku slavu stekao tokom kasnih 90-ih i početkom novog milenijuma zahvaljujući pjesmama kao što su "With Arms Wide Open" i "Higher" kazao je da se osjeća kao da su neke čini bačene na njega, a sve je počelo prije osam sedmica kada kada je tražio reviziju svojih finansija.

"Tokom tog procesa dosta stvari sam otkrio. Mnogo novca mi je ukradeno, autorska prava nisu plaćena. Neki ljudi su me iskoristili da uzmu novac i sad pokušavaju da me diskredituju, čak su mi prijetili će me poniziti javno ako otkrijem išta od ovoga", ispričao je u pomenutom video snimku Stap.On je dodao da mu je poreska inspekcija nakon toga zamrznula račun u banci, te da je spavao par sedmica u svom kamionetu, a desilo mu se i da dva dana nije imao novca za hranu.

Prošle sedmice je Džeslin Stap, koja je u braku sa Skotom već osam godina, podnijela zahtjev za razvod i tražila starateljstvo nad njihovo dvoje djece. Ona u predatim papirima tvrdila da je pjevač postao paranoičan i opasan zbog prekomjernog korišćenja narkotika.

Pjevač je u pomenutom snimku priznao da je ranije imao problema sa alkoholom i drogama, ali da je sada "ponovo posvetio svoj život Isusu Hristu".

Bonus video: