Radojičić protiv RTCG: Ni stolicu nisu mogli da mu obezbijede

Radojičić je tužio RTCG za mobing, jer mu ta televizija navodno nije uplaćivala radni staž, ali ni obezbjeđivala osnovne uslove za rad
170 pregleda 18 komentar(a)
Mihailo Radojičić, Foto: Luka Zeković
Mihailo Radojičić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2014. 08:37h

U podgoričkom Osnovnom sudu juče je završen spor po tužbi bivšeg komentatora državne televizije Mihaila Radojičića protiv te medijske kuće, a odluka će biti donijeta 19. decembra.

Radojičić je tužio RTCG za mobing, jer mu ta televizija navodno nije uplaćivala radni staž, ali ni obezbjeđivala osnovne uslove za rad.

Njegova advokatica Daliborka Knežević, juče je precizirala tužbeni zahtjev, navodeći da traže 5.000 eura za manje isplaćene zarade, troškove korišćenja kompjutera, interneta, goriva i popravku i održavanje vozila, koje je koristio za rad, a plaćao iz svog džepa.

"Tužena je diskriminatorski postupala prema tužiocu neobezbjeđivanjem osnovnih uslova i sredstava za rad (sto, stolicu, računar, telefon i slično)... Zaposleni sa nižim zvanjem od tužioca imaju neophodna sredstva za rad, što je dovelo do povrede dostojanstva, časti i ugleda tužioca", piše u preciziranom zahtjevu.

Punomoćnik RTCG, advokat Zoran Mijović istakao je da nije pružen nijedan dokaz da je Radojičić imao lošije uslove rada od ostalih zaposlenih.

Dugogodišnji komentator te medijske kuće koji je, u martu prošle godine, sporazumno raskinuo radni odnos sa RTCG, u tužbi navodi i da mu je bez zvanično uručenog rješenja prestao radni odnos.

Bonus video: