Sjekloća u subotu protiv Smita

Nikola je do sada u profi karijeri imao 30 mečeva uz 28 pobjeda
294 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Sjekloća, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.11.2014. 18:43h

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća putuje sjutra za Liverpul, gdje ga u subotu u “Eho areni” očekuje borba za WBC Internacionalnu titulu, koja je do prije dvije godine bila u njegovom vlasnistvu, i eliminacioni meč za titulu svjetskog prvaka u WBC verziji protiv nove nade britanskog boksa Kalum Smita.

On do sada u karijeri ima 15 mečeva i isto toliko pobjeda, a 11 je ostvario nokautom.

"Smit je izrazito visok borac za supersrednju kategoriju, gledao sam većinu njegovih mečeva, sa svojim timom spremio taktiku i očekujem da ću se iz Engleske vratiti kao pobednik", istakao je 36-godišnji bokser.

Sjekloća je za ovaj meč naporno trenirao posljednjih mjesec dana u Beogradu.

"Izuzetno je fizički spreman, posjeduje neuporedivo više iskustva od protivnika i ukoliko pokaže svoje raskošno boksersko znanje, sigurno će pobijediti. Ovim putem bih se zahvalio sparing partnerima Marku Nikoliću, Miljanu Rovčaninu, Stefanu Čoloviću i Aleksandru Cigaranoviću, koji su nam pomogli da Nikola dostigne željenu formu. U Liverpul ne idemo da se branimo, već da ponovimo uspjeh Dejana Zlatičanina koji je u junu savladao Riki Burnsa na njegovom ringu u Glasgovu", izjavio je Luka Popović, menadžer Sjekloće.

Osim Nikole i Popovića, u ekspediciji koja putuje za Englesku su trener Milivoje Bašić i Milorad Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne federacije.

Sjekloća je do sada imao 30 mečeva u profi karijeri, a ostvario je 28 pobjeda (osam nokautom) uz dva poraza (Artur Abraham, Sakio Bika).

Bonus video: