Na GP Šćepan polje zaplijenjeno oko 25 kg skanka

Droga pronađena u vozilu "BMW", podgoričkih tablica kojim je upravljao G.R. (44) iz Podgorice, dok se na mjestu suvozača nalazio D.R. (42), takođe iz Podgorice
50 pregleda 5 komentar(a)
Šćepan polje skank, Foto: Uprava policije
Šćepan polje skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 18.11.2014. 15:24h

Policija i službenici Uprave carina na graničnom prelazu Šćepan Polje, presjekli su lanac krijumčarenja droge i zaplijenili oko 25 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i carinski službenici su, juče, na pomenutom graničnom prelazu, kontrolisali vozilo marke "BMW", podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao G.R. (44) iz Podgorice, dok se na mjestu suvozača nalazio D.R. (42), takođe iz Podgorice. Prilikom kontrole u prednjem dijelu vozila – patosu, otkriven je specijalno napravljeni bunker u kojem su primjećena pvc pakovanja za koja se posumnjalo da sadrže opojnu drogu, o čemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, radi izuzimanja predmetne materije. Vozilo u kojem su otkrivena pakovanja sa materijom za koju se posumnjalo da je opojna droga je privremeno oduzeto", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten Zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici nakon čega su G.R. i D.R. uhapšeni i privedeni u službene prostorije CB Nikšić.

Policija je, na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila detaljan pretres vozila kojom prilikom je pronađeno i izuzeto 27 pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 25 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Pronađena materija je poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Od G.R. i D.R. su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.

"O rezultatima pretresa obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv G.R. podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je D.R. nakon prikupljenih obavještenja po nalogu tužioca pušten iz službenih prostorija CB Nikšić.Nakon lišenja slobode G.R. je, danas, sproveden uz krivičnu prijavu nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

Bonus video: