Pokraden lokal na Crnom jezeru: Odnijeli kafemat, pećnicu...

Zakupac Davor Srdanović uvjeren je da će se izvršioci otkriti i naglašava da ga ni pričinjena šteta neće pokolebati da se kvalitetno pripreme za zimsku sezonu
304 pregleda 5 komentar(a)
lokal, Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
lokal, Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.11.2014. 14:47h

Ugostiteljski objekat na obali Crnog jezera, koji se nalazi pod zakupom podgoričke firme „Monte SD“, pokraden je u noći između petog i šestog novembra.

U prijavi podnijetoj žabljačkoj policiji navedeno je da je još uvijek nepoznati počinilac ovog krivičnog djela, ne počinivši bilo kakva oštećenja, ušao u objekat i prisvojio kafemat, laptop, pećnica, piće, kao i novčani depozit koji se tu nalazio. Sve to u vrijednosti od oko 18.000 eura.

Policija je obavila uviđaj, preduzimaju se i druge radnje kako bi se pronašli izvršioci. Tokom uviđaja, nedaleko od objekta pronađen je električni mlin za kafu koji je takođe iznijet iz unutrašnjosti objekta.

Istraga je specifična i zbog okolnosti da na vratima i prozorima nema tragova nasilja. U dosadašnjoj fazi postupka došlo se do podataka da na objektu te večeri, po odobrenje uprave nije bilo noćnog čuvara, iako su na tom poslu angažovana dva lica. Neobična im je i činjenica da se na dogovorenom mjestu ostavlja ključ od ulaznih vrata, što je bilo poznato personalu, noćnim čuvarima i pojedincima iz uprave firme.

Objekat je tog dana radio do 16 časova. Oko 20 časova, u namjeri da borave u objektu došla je grupa ljudi među kojima je bio i menadžet objekta. Sa dogovorenog mjesta uzeli su ključ i ulaskom u lokal vidjeli da nedostaje inventar pa je to prijavljeno, kazao nam je izvor iz policije.

Zakupac Davor Srdanović uvjeren je da će se izvršioci otkriti i naglašava da ga ni pričinjena šteta niti razočarenje neće pokolebati da se kvalitetno pripreme za zimsku sezonu.

Objekat je vlasništvo NP “Durmitor”, sagrađen u blizini zgarišta nekadašnjeg nacionalnog restorana koji je izgorio krajem 2010. godine. Počeo je raditi početkom ljeta tako što je odlukom JP Nacionalni parkovi Crne Gore dat pod zakup. Direktor NP “Durmitor” Tomo Pajović nam je kazao da ugovor o zakupu traje do kraja ove godine.

Bonus video: