Vještak: Znali su šta čine kad su zadavili Rusa

Optužnicom se Vasiljević i Glavašević terete da su u noći, između 29. i 30. juna 2013. godine, izudarali Smirnova po glavi i tijelu, a zatim ga udavili
89 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.11.2014. 08:18h

Neuropsihijatar prof. dr Stanko Milić kazao je da su optuženi Živko Vasiljević i Aleksandar Glavašević, zdrave osobe i da nijesu u afektivnom stanju usmrtili Rusa Sergeja Smirnova (47) prošle godine u Budvi.

Vještak je u Višem sudu kazao da Vasiljević ne boluje od trajnog duševnog oboljenja, a za Glavaševića je tim neuropsihijatara ocijenio da je njegova sposobnost da upravlja svojim postupcima “bila smanjena, ali ne bitno”.

Milić je za Glavaševića ocijenio da “ne pokazuje crte agresivne osobe”.

"On nije razvio model agresivnog ponašanja. Sugestibilna je osoba i prihvata mišljenje drugih, to pokazuje da je zdrava osoba. Ne reaguje na sve", kazao je Milić.

Optužnicom se Vasiljević i Glavašević terete da su u noći, između 29. i 30. juna 2013. godine, izudarali Smirnova po glavi i tijelu, a zatim ga udavili.

Nakon što su počinili ubistvo, prema navodima optužnice, oni su iz stana Smirnova uzeli novčanik sa 250 eura i bankovnom karticom, mobilni telefon i zlatan lanac...

Suđenje se nastavlja 27. novembra.

Bonus video: