OPTUŽIO GA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA

Bulatović podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg sudije Vukovića

Bulatović, vlasnik firme “Bulatović-auto shop” je u decembru 2007. godine, sa jednom podgoričkom firmom, zaključio ugovor o izvođenju pripremnih radova na izgradnji velikog poslovnog objekta u Danilovgradu
438 pregleda 8 komentar(a)
Mladen Bulatović, Foto: Savo Prelević
Mladen Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2014. 20:27h

Vlasnik firme “Bulatović-auto shop”, Mladen Bulatović podnio je krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv bivšeg sudije Osnovnog suda u Danilovgradu a sada advokata Željka Vukovića.

Bulatović je optužio Vukovića za zloupotrebu položaja u predmetu, koji je vođen 2008. i 2009. godine a u kojem je njegova firma bila jedna od stranaka.

Naveo je da je Vuković samoinicijativno bez donošenja rješenja, mimo ročišta angažovao sudske vještake u tom postupku.

To je saopštio na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Pokreta za promjene, čiji je član gradskog odbora.

Vlasnik firme “Bulatović-auto shop” u decembru 2007. godine, sa jednom podgoričkom firmom, zaključio je ugovor o izvođenju pripremnih radova na izgradnji velikog poslovnog objekta u Danilovgradu.

Prema riječima Bulatovića sufinansijeri u tom poslu su investitori iz Njemačke, sa kojim godinama uspješno posluje.

"Nakon dugogodišnje saradnje i uspješnog poslovanja sa njemačkim privrednicima došli smo na ideju da napravimo veliki poslovni objekat, koji bi se gradio na mojoj zemljišnoj parceli u Danilovgradu. Zajedničkim radom je napravljen i projekat i dobijena građevinska dozvola. Sve je teklo po planu dok nisam angažovao firmu iz Podgorice za izvođača pripremnih radova", rekao je Bulatović.

Dodao je da je 2008. godine tužio tu firmu i da se sa njom sudi više od šest godina, zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

"Evo sedma godina se nisam pomjerio sa početne tačke. Taj objekat je trebao da donese Crnoj Gori nova slobodna radna mjesta. A sudski postupak u koji sam ušao ne postoji ni u državama kao što su Obala Slonovače, Nikaragva ili ne znam koja već", istakao je Bulatović.

Krivičnom prijavom, dostavljenoj specijalnom tužiocu prije tri dana, pored bivšeg sudije Vukovića obuhvaćeni su i dva sudska vještaka, izvršni direktor podgoričke firme i advokat.

Bulatović u prijavi tvrdi da su počinili malverzacije u sudskom procesu.

"Šest godina ja ništa ne radim. Sve stoji jer se vodi spor koji bi u svakoj evropskoj državi bio završen za dva ročišta. Pitam se da li je ovo vladavina prava, da li je ovo otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija", kazao je Bulatović.

Vuković: Bulatović me i ranije teretio

Zeljko Vuković kazao je danas “Vijestima” da nije upoznat da je protiv njega podnijeta krivična prijava.

“Sjećam se tog postupka. Radilo se o hitnom vanparničnom postupku za obezbjeđenje dokaza. I ranije me je Bulatović teretio i pisao predstvke sudskom savjetu”, rekao je Vuković. Dodao je da nije angažovao vještake mimo znanja vlasnika firme “Bulatović-auto shop”.

“Nisam ništa pogriješio, bar ne namjerno. Postupkom je trebala da se utvrdi cijena šljunka na zemljištu Bulatovića, koji je trebao da se proda. Bulatoviću nije odgovarala vrijednost šljunka, koju su utvrdili angažovani vještaci zato je optuživao mene”, rekao je on. Vuković je bio sudija Osnovnog suda u Danilovgradu od 2005. do marta 2010. godine.

Preporučujemo za Vas