Budvani pod lupom policije

U noći između subote i nedjelje, inspektori od V. Kažanegre oduzeli pištolj za koji nije imao dozvolu i petnaest metaka
54 pregleda 15 komentar(a)
specijalci, Foto: Arhiva "Vijesti"
specijalci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.11.2014. 07:31h

Budvanin V. Kažanegra razoružan je i priveden prije dvije noći u budvansku stanicu policije.

Pretres Kažanegre uslijedio je nakon što je policija u noći između subote i nedjelje, oko ponoći, u centru Budve zaustavila automobil kojim je on upravljao. Detaljnom pretragom pronađen je pištolj, za koji Budvanin nije imao dozvolu i 15 metaka.

“Vijestima” je potvrđeno da će protiv njega biti podnijeta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Kažanegrin automobil tek je jedan od onih koji su budvanski policajci pretresali protekle sedmice.

U tom gradu inspektori danima intenzivno kontrolišu bezbjednosno interesantne osobe, a pojačan nadzor počeo je nakon posljednje pucnjave u metropoli turizma, kada je ranjen 58-godišnji Boško Gardašević.

Sagovornici “Vijesti” pojašnjavaju da policija kontrolama, koje su naročito pojačane u večernjim satima, pokušava da spriječi eventualno ponovno narušavanje bezbjednosne situacije metropoli turizma. U Budvi se u proteklih nekoliko mjeseci često potezalo oružje.

Policijske informacije govore da se najčešće radilo o prijetnjama, neraščišćenim računima, kamataškim ucjenama, više nego o namjerama i pokušajima ubistva.

Pod lupom policije našli su se gotovo svi popularni kafići u kojima su minulih noći bile racije.

Pojačane kontrole nastavljene su iz večeri u veče, a u prilog tome da su se inspektori ozbiljno latili posla da smire uzavrele strasti u Budvi, govori i podatak da su proteklih dana bezbjednosno interesantne osobe pozivane na informativni razgovor.

Bonus video: