Udruženje glumaca podržalo Grahovca

“U cilju očuvanja dostojanstva glumačke profesije, i integriteta glumca - profesionalca, nadamo se će glumci ubuduće biti pošteđeni neukih opservacija i uvredljivih komentara na ličnoj osnovi"
83 pregleda 3 komentar(a)
Udruženje glumaca Crne Gore, Foto: Facebook/UGCG
Udruženje glumaca Crne Gore, Foto: Facebook/UGCG
Ažurirano: 29.10.2018. 08:45h

Udruženje glumaca Crne Gore podržalo je kolegu Srđana Grahovca nakon neprijatnosti tokom izvođenja predstave "Sin" u Nikšićkom pozorištu.

“U cilju očuvanja dostojanstva glumačke profesije, i integriteta glumca - profesionalca, nadamo se će glumci ubuduće biti pošteđeni neukih opservacija i uvredljivih komentara na ličnoj osnovi. Suština teatarskog djelovanja je sloboda izraza, edukacija, provokacija, inovacija. Ko ne može sa tim da se suoči, nije poželjno da svoju frustraciju transponuje na odličnog glumca, koji sjajno radi svoj posao”, saopštili su.

Tokom izvođenja predstave "Sin" u Nikšićkom pozorištu Veselin Grbović je negodovao zbog pominjanja kriminalaca iz Budve, a njegova supruga Lidija je kritikovala glumca Srđana Grahovca zbog, kako je to ona ocijenila, nenaučenog i nepripremljenog teksta.

Iz Kraljevskog pozorišta Zetski dom su poručili da će se rado odazvati eventualnom pozivu gradonačelnika Nikšića i pred nikšićkom publikom ponovo odigrati predstavu "Sin" samo pod jednim uslovom - da prvi čovjek grada sa suprugom "ovoga puta makar odgleda predstavu do kraja".

Bonus video: