Uzela leš muža, kovčeg ostavili pored puta

"Ko je to učinio - ne znam, ali mogao je na neki drugi način, a ne da ostavi kovčeg uz sami put", kazao je mještanin Zoran Brajović
227 pregleda 30 komentar(a)
groblje, Jelenak, Foto: Savo Prelević
groblje, Jelenak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2014. 07:32h

Tijelo šezdesetogodišnjeg Milorada Žunjića nestalo je iz grobnice u koju je sahranjen prije nepunih pet mjeseci.

Nesvakidašnji, bizaran događaj uznemirio je mještane danilovgradskog naselja Jelenak, ali ih je ekspresna reakcija policije donekle umirila - grob je otvoren po nalogu pokojnikove supruge, a tijelo preneseno u Bosnu i Hercegovinu.

Ona je kompletnu akciju obavila bez znanja ostatka familije Žunjić.

Seljane je, međutim, osim krađe leša pogodio i način na koji se to odradilo.

“Ostavili su kovčeg uz sami put... Autom nisi mogao proć' što ne bi zakačio kovčeg”, kazao je “Vijestima” Zoran Brajović.

Zoran Brajović

Rekao je da je on prvi prijavio da je mrtvački sanduk ostavljen na ulazu u groblje.

“Vidio sam sanduk dok sam gonio krave na ispašu. Bio je kompletan, sa pokrovom, poklopcem, plakata je bila na sanduku. Prišao sam i pročitao da je čovjek umro u šestom mjesecu ove godine. Prošao sam, svezao krave, vratio se kući i tražio brojeve Komunalnog, Komunalne inspekcije i zvao ih”, ispričao je.

Nedugo zatim došli su komunalni inspektori i policija. Inspektori su ustanovili da u kovčegu nema tijela.

“Nije mi bilo prijatno, jer ovuda i ja i familija prolazimo deset puta dnevno. Pretpostavio sam da je leš unutra, jer sam vidio sam da je sve freško. Ko je to učinio - ne znam, ali mogao je na neki drugi način, a ne da ostavi kovčeg uz sami put”, kazao je Brajović.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, supruga pokojnog Žunjića živi u Doboju, zbog čega je željela da tamo počivaju i posmrtni ostaci njenog supruga.

Tužilac goni udovicu za - povredu leša

Zamjenik osnovnog državnog tužioca obavio je uviđaj i djelo kvalifikovao kao - povreda leša.

“Vijestima” je iz policije odgovoreno da su, rasvjetljavajući taj događaj, saslušali R. L. radnika jednog pogrebnog preduzeća. On je u izjavi kazao da je 5. novembra 2014. ekshumirao leš, na zahtjev supruge pokojnika J.T.Ž. Na osnovu njenog naloga, radnik je pribavio potrebnu dokumentaciju a zatim je leš transportovao preko graničnog prelaza Šćepan Polje...

“Leš je potom, kako je R.L. izjavio, predat na jednom groblju u Doboju radi ukopa”, piše u odgovorima policije.

Bonus video: