VDT: Bulatović nije svjedok ubistva Jovanovića

"Ovakav zaključak rezultat je provjere i svestrane analize navoda izjave koju je Dragić Bulatović dao Tužilaštvu o svojim navodnim saznanjima o izvršiocima ubistva Duška Jovanovića"
118 pregleda 8 komentar(a)
Duško Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Jovanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.10.2014. 15:23h

Više državno tužilaštvo odlučilo je da Dragića Bulatovića ne poziva da se iskazuje u svojstvu svjedoka o ubistvu Duška Jovanovića.

Više državno tužilaštvo je, kako se navodi u saopštenju, odluku donijelo "na osnovu rezultata sprovedenog izviđaja u predmetu formiranom povodom obavještenja koja je Dragić Bulatović iz Bijelog Polja, u svojstvu građanina dao Tužilaštvu 14. avgusta 2014. o ubistvu bivšeg novinara i urednika dnevnih novina "Dan" Duška Jovanovića.

"Ovakav zaključak rezultat je provjere i svestrane analize navoda izjave koju je Dragić Bulatović dao Tužilaštvu o svojim navodnim saznanjima o izvršiocima ubistva Duška Jovanovića, koja su zbog postojanja znatnih protivrječnosti, te odsustva smislenosti i logične cjeline ocijenjena kao neuvjerljiva, što ovo lice čini nepouzdanim da kao potencijalni svjedok pruži vjerodostojna obavještenja od značaja za potpuno rasvjetljavanje ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju koje potpisuje državni tužilac Vesna Jovićević.

Bonus video: