Država diskriminatorski postupala prema Savi Grboviću

“Ne postoji vaga koja može da izmjeri koliko sam ogorčen i koliko treba da se čovjek natjera da ustane tužbom protiv svojih prijatelja Željka Šturanovića, sa kojim sam odrastao i Ranka Krivokapića, čije dijete ide u istu školu sa mojim sinom”, kazao je Grbović
11 komentar(a)
sava Grbović, Aleksandar Damjanović, Foto: Arhiva Vijesti
sava Grbović, Aleksandar Damjanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.10.2014. 15:03h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Ljiljana Šoškić odlučila je da su predsjedniku Odbora direktora Lutrije Crne Gore, Savi Grboviću, povrijeđeni ugled i čast, kada je, navodno, izbačen iz državnog parlamenta.

Sutkinja je djelimično usvojila tužbeni zahtjev predstavnika Lutrije, pa je dosudila da se tužiocima, osim predsjedniku Upravnog odbora Marku Piletiću, isplati po 4.000 eura zbog diskriminatorskog odnosa prema njima i zabranila ponavljanje takvog ponašanja.

"Dužna je tužena da o svom trošku objavi presudu u štampanim medijima i u primjerenom terminu na nacionalnom javnom servisu u roku od 15 dana, po pravosnažnosti presude", navodi se u presudi.

Tužbom za diskriminaciju i povredu prava ličnosti, sudu je predloženo da Grboviću dosudi 100.000 eura, UPIS-u 50.000 eura, a Piletiću i ovlašćenom zastupniku Lutrije Sandri Milić po 25.000 eura.

Grbović se 29. jula pojavio na sjednici skupštinskog odbora, koji je trebalo da se izjasni o predlogu izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) koji je predložio DPS i čija je suština da se ukine porez od 19 odsto za igre na sreću. Grbović je tada došao kako bi učestovao u raspravi o PDV-u na kocku.

Poslanik Nebojša Medojević kazao je tada da se mora ispitati kako su "neka bezbjednosno interesantna lica" došla u Skupštinu.

Grbović je ranije u Sudu kazao da je ogorčen što je morao da tuži svoje prijatelje, predsjednika i potpredsjednika parlamenta Ranka Krivokapića i Željka Šturanovića.

“Ne postoji vaga koja može da izmjeri koliko sam ogorčen i koliko treba da se čovjek natjera da ustane tužbom protiv svojih prijatelja Željka Šturanovića, sa kojim sam odrastao i Ranka Krivokapića, čije dijete ide u istu školu sa mojim sinom”, kazao je Grbović.

Bonus video: