Budva: Policajac pretučen, troje u pritvoru

Zvonko R. bio u civilu i da je primio više udaraca rukama i nogama u predjelu lica i glave. Osumnjičeni za napad su juče oko podne uhvaćeni na graničnom prelazu Šćepan Polje, kada su da napuste Crnu Goru u automobilu "Opel Corsa"
303 pregleda 0 komentar(a)
Budva napad na policajca, Foto: Vuk Lajović
Budva napad na policajca, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.10.2014. 19:53h

Budvanska policija uhapsila je Željka Jablana (46) , i njegove sinove Petra (22) i Luku (18) iz Budve, koji su prekjuče u poznatom gril restoranu pretukli policijskog službenika, Zvonka R. u vrijeme kada nije bio na službenoj dužnosti.

Jablani su juče uz krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, a potom i kod sudije za istragu, koji im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Otac i sinovi Jablan su juče upućeni u Zavod za izvršenje kaznenih sankcija u Spužu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, Jablani su prekjuče oko pet sati izjutra, u restoranu "Parma" u Budvi, nakon kraćeg verbalnog konflikta, fizički napali policajca. Iz policije je potvrđeno da je Zvonko R. bio u civilu i da je primio više udaracarukama i nogama u predjelu lica i glave.

Policajac je, kako se navodi, uspio da izađe iz lokala, ali su Jablani izašli za njim u namjeri daga, sumnja se, ponovo fizički napadnu. Policajac je tada iz službenog pištolja uvis ispalio dva metka, u znak upozorenja, “nakon čega su ova tri lica sjela u vozilo i udaljila se”.

Policijacu je medicinska pomoć ukazana u Službi Hitne medicinske pomoći u Budvi gdje je konstatovano da je u tuči zadobio lakše tjelesne povrede. Jablani su juče oko podne uhvaćeni na graničnom prelazu Šćepan Polje, kada su da napuste Crnu Goru u automobilu "Opel Corsa".

Bonus video: