Sakramento: Preminuo i drugi policajac poslije pucnjave

Napadi su započeli u petak kada je policajac otišao da istraži sumnjivo vozilo parkirano ispred hotela u Sakramentu i u trenutku kada se približio vozač je na njega otvorio vatru i pogodio ga u gornji dio tijela
2 komentar(a)
Pucnjava u Sakramentu, Foto: Screenshot (YouTube)
Pucnjava u Sakramentu, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.10.2014. 09:09h

U pucnjavi koja je trajala šest sati u dva okruga u Kaliforniji preminuo je, pošto je bio ranjen, i drugi zamjenik šerifa, javile su agencije.

Osumnjičeni Marselo Markes (34) koji je u petak uhvaćen u kući u Obernu, ubio je dva zamjenika šerifa i ranio još dva policajca i jednu ženu u sjevernoj Kaliforniji, saopštili su danas policijski zvaničnici.

Napadi su počeli u petak kada je zamjenik šerifa okruga Sakramento otišao da istraži sumnjivo vozilo parkirano ispred hotela u Sakramentu i u trenutku kada se približio vozač je na njega otvorio vatru i pogodio ga u gornji dio tijela.

Pogođeni policajac prevezen je u bolnicu, gdje je kasnije preminuo.

Napadač je pobjegao sa mjesta incidenta, a sa njim je u kolima bila i jedna žena. On je ubrzo poslije toga oteo druga kola, a pošto se žena koja je vozila taj automobil opirala, napadač je pucao u nju.

Poslije toga, napadač je oteo novo vozilo, crveni kamionet, sa kojim je pobjegao u okrug Plaser, gdje je pucao u još dva policajca.

Bonus video: